Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти медфаку відновили плетіння маскувальних сіток у ректораті та запрошують долучатися

Організатори будуть раді бачити всіх представників університетської спільноти – чекаєють охочих студентів і працівників УжНУ

0 120

Студенти медфаку відновили плетіння маскувальних сіток у ректораті та запрошують долучатися

У перші дні повномасштабної війни у холі ректорату Волонтеріат УжНУ ініціював плетіння маскувальних сіток для військових. Тоді за 4 місяці сплели 1500 квадратних метрів сіток. Цієї зими молода кров УжНУ — студенти 1 курсу медичного факультету — поновили плетіння сіток. Хто і коли може долучитися, Медіацентр дізнався в натхненниці ініціативи, першокурсниці медичного факультету Катерини Шлєєнкової.

Волонтери плетуть сітки в приміщенні колишньої їдальні в ректораті УжНУ. Долучатися можна щодня у будні з 13–14 години, уточнює Катерина.

Дівчина з Харкова. До Ужгорода приїхала перед вступом, бо прагнула навчатися очно, а це одне з небагатьох міст, де це можливо.

Катерина Шлєєнкова
Катерина Шлєєнкова

«Я долучалася до плетіння сіток від початку повномасштабної війни — тоді досвіду і розуміння найактуальніших потреб було мало, а хотілося бути залученою. Саме завдяки волонтерству на початку повномасштабної я стала частиною міцної команди з різних міст. І хоч тепер ми розкидані по всій Україні, продовжуємо підтримувати одне одного та закривати запити військових. Зі вступом в УжНУ я вирішила залучити активну молодь і продовжити допомагати війську всіма доступними методами. Досвід плетіння був ще від початку повномасштабної, тож нині навчаємо цього нових волонтерів», — розповідає дівчина.

За сприяння Волонтеріату УжНУ й із підтримкою волонтерської команди Катерини закупили матеріали для перших сіток. Плетуть їх, до слова, із флізеліну. Волонтерка запевняє, що, з її практики, цей матеріал добре себе зарекомендував, є оптимальним за ціною й виконує маскувальні функції.

До плетіння сіток долучаються студенти й викладачі різних факультетів. Однак найактивніші, зі слів Катерини, медики, фізики, економісти та історики.

«Будемо раді бачити усіх представників університетської спільноти, тож чекаємо охочих студентів та працівників УжНУ», – запрошує Катерина Шлєєнкова.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.