Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти філологічного факультету зібрали 35 тисяч гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку

Захід другий рік поспіль приурочують до Дня захисників та захисниць України

0 128

Студенти філологічного факультету зібрали 35 тисяч гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку

Другий рік поспіль філологічний факультет Ужгородського університету організовує благодійний ярмарок до Дня захисників та захисниць України. Цього разу кошти збирали на потреби 203-ї авіаційної бригади.
Марта Демчик, Гліб Салінко, Микита Пацаловський
Марта Демчик, Гліб Салінко, Микита Пацаловський

Заступниця декана з виховної роботи Марта Демчик зауважує: «Хочемо допомогти нашим військовим із закупівлею необхідних речей. А що прийшла холодна пора року, їм треба багато чого, аби почуватися, якщо можна так сказати, комфортно. Студенти нашого факультету активно долучилися: пропонували ідеї, допомагали з організацією, тепер хтось продає, а хтось купує. Ми щиро вдячні всім, хто підходить і долучається до збору коштів, адже розуміємо, що робимо спільну хорошу справу. Маємо дякувати нашим захисникам і захисницям за те, що можемо провести такий ярмарок, поки вони там нас захищають».

Один із організаторів від студентства, магістрант-журналіст Нікіта Лісовець розповідає, як філфаківці готувалися до ярмарку: «Кожен із наших студентів самостійно обирав, що продаватиме. Намагалися проявити креативність і запропонувати щось нестандартне – те, чим можна б зацікавити відвідувачів ярмарку. Ми з нашою колегією організаторів намагалися підтримати кожну ініціативу й допомогти втілити її в життя».

Тетяна Тарасюк
Тетяна Тарасюк

Третьокурсниця спеціалізації «Міжнародна журналістика» Тетяна Тарасюк долучається до ярмарку вже вдруге. Пропонує відвідувачам намалювати їхні портрети за благодійний внесок. Дівчина каже, що для неї це чудова можливість поєднати приємне з корисним – займатися улюбленою справою і водночас допомогти армії.

Іванна-Ніколетта Вільчак (ліворуч) з одногрупницями
Іванна-Ніколетта Вільчак (ліворуч) з одногрупницями

А от для першокурсників це перший досвід участі в університетському благодійному ярмарку. Серед них – Іванна-Ніколетта Вільчак, яка разом зі своїми одногрупницями вирішила долучитися, бо розуміє, наскільки ці кошти потрібні армії. Раніше дівчина постійно долучалася до шкільних благодійних ярмарків, тож і тепер не змогла залишитися осторонь. Студентки продають домашню випічку, адже це те, що найбільше купують на таких заходах.

Михайло Коштура, Валерія Бороховська
Михайло Коштура, Валерія Бороховська

Відвідувачі мали можливість насолодитися не лише традиційними солодощами, а й більш вишуканими, як-от фрукти в шоколаді. А студенти-журналісти Михайло Коштура та Валерія Бороховська вирішили продавати гарячий обід — макарони з тюфтельками.

Окрім їжі, філфаківці представили різноманітний гендмейд: прикраси з бісеру, картини, кастомні речі та ін. Також можна було придбати сертифікати на б’юті-послуги чи виготовлення бенто-торту.

Було також багато атракцій. Відвідувачі могли дізнатися свою долю у карт таро, пограти у дартц та виграти приз, долучитися до безпрограшної лотереї, поставити власну музику чи заспівати у караоке, а також пройти навчання з тактичної медицини.

Кульмінацією заходу став аукціон, на якому представили військові трофеї, привезені з м. Суджі російської федерації. Їх спеціально для цього благодійного ярмарку привіз боєць 203-ї авіаційної бригади Гліб Салінко на позивний Лорд. Серед трофеїв — гільзи від снарядів, ніж, сухпай, ящик для зброї та ін.

Студенти філологічного факультету зібрали 35 тисяч гривень для ЗСУ на благодійному ярмаркуЗагалом філфаківцям удалося зібрати 35 тисяч гривень, які відправлять на потреби 203-ї авіаційної бригади. Разом упевнено рухаємося до перемоги!

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.