Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На факультеті історії та міжнародних відносин презентували новий випуск збірника студентських наукових праць

Студенти й викладачі, окрім іншого, обговорили й можливості залучення ще більше молоді до апробації власних наукових пошуків

0 176
22 травня в Археологічному музеї імені Едуарда Балагурі факультету історії та міжнародних відносин Ужгородського університету презентували тринадцятий випуск збірника студентських наукових праць «Актуальні питання історії та міжнародних відносин: минуле та сучасність. Серія: Історія», підготовка якого зайняла чимало місяців кропіткої щоденної праці.
Наталія Радченко
Наталія Радченко

На факультеті історії та міжнародних відносин презентували новий випуск збірника студентських наукових праць За словами упорядниці збірника доцентки кафедри модерної історії України та зарубіжних країн Наталії Радченко, цього року було чимало нововведень. Уже традиційно всі статті пройшли декілька етапів перевірки: від затвердження та рекомендації наукових керівників до наукового рецензування й перевірки на антиплагіат.

Уперше за тривалу історію збірника однією з його упорядниць стала студентка – третьокурсниця спеціальності «Середня освіта. Історія» Юлія Зубова. Це ще раз продемонструвало спектр можливостей, які факультет може запропонувати своїм вихованцям для всебічного розвитку. Крім цього, до написання статей і презентації робіт долучилися учасники студентського наукового товариства «Кліо».

Сам тринадцятий випуск збірника має 10 статей і два розділи: «Історія України та краєзнавство» і «Всесвітня історія». Готуючи до публікації наукові статті, студенти залучали зібрані власноруч етнологічні інтерв’ю. Крім використання вітчизняної літератури, активно послуговувалися працями провідних закордонних науковців. Розвиток сучасних технологій й інноваційний прогрес зробив переклад і аналіз досліджень, написаних іноземними мовами, швидким, цікавим і пізнавальним процесом для кожного.

Запрошені гості – заступник декана з наукової роботи доцент Ігор Шніцер і професор кафедри модерної історії України та зарубіжних країн Василь Міщанин – позитивно відзначили роботу упорядниць збірника та студентів, які стали авторами наукових статей. Наголосили на важливості використання багатьох джерел для досліджень, подискутували про доцільність використання російськомовних наукових праць. Також заохотили учасників зустрічі до наступного активного вивчення історії та її популяризації.

На факультеті історії та міжнародних відносин презентували новий випуск збірника студентських наукових працьНасамкінець студенти й викладачі факультету обговорили можливості залучення ще більше молоді до апробації власних наукових досліджень на сторінках збірника. Це важливо, адже цей процес не тільки розширює кругозір юних дослідників, дає «практику» для перших наукових статей, а й додає відтак декілька додаткових балів як своєрідний «бонус» при вступі в магістратуру.

Ніна Задорожна, студентка ІІІ курсу ФІМВ,
голова студентського наукового товариства «Кліо»
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.