Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На філфаку незвично відзначили День рідної мови

Святкували, влаштувавши конкурси на кмітливість, зосередженість, швидкість мислення

0 432
21 лютого світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Щороку в українських школах та університетах завчасно готуються до урочистого святкування.
Марія Воєводіна та Марія Кондрич
Марія Воєводіна та Марія Кондрич

Філологічний факультет УжНУ шанує і плекає українську мову щодня. А з нагоди важливого для філологів свята голова Наукового товариства студентів та аспірантів Марія Кондрич та її заступниця Марія Воєводіна влаштували незвичний формат відзначення – конкурс-гру.

Поділивши студентів на дві групи, ведучі свята розпочали з конкурсу «Швидко, правильно, багато», де кожен учасник мав можливість проявити свої знання орфоепії, морфології, фразеології.

Відтак команди дістали не менш цікаве завдання: один учасник показує значення фразеологізму за допомогою жестів, інші мають відгадати й чітко сформулювати сталий вислів.

Учасники конкурсу-гри
Учасники конкурсу-гри
За конкурсом зацікавлено спостерігали заступники декана філфаку Наталія Венжинович, Василь Шаркань та Олег Хававчак
За конкурсом зацікавлено спостерігали заступники декана філфаку Наталія Венжинович, Василь Шаркань та Олег Хававчак

Аби відчути додаткове задоволення від процесу гри, провели і пісенний конкурс. Команди намагалися якомога швидше згадати мелодії українських виконавців та наввипередки викрикували назви.

Після підрахунку балів настала довгоочікувана мить оголошення результатів. Кожен учасник проявив себе, довівши любов та повагу до мови, як і годиться студентам філологічного факультету, тому в підсумку, звичайно ж, перемогла дружба!

«Ми не завжди собі уявляємо, яке багатство є в кожного з нас, не завжди його помічаємо, не завжди цінуємо. Але без нього не можемо жити. Воно супроводжує нас завжди і всюди. Це наша рідна мова. Тому сьогодні ми спробували перевірити знання студентів-філологів з української мови в цікавій ігровій формі і поглибити їх. Учасники були дуже активними, – підсумувала Марія Воєводіна. – Сподіваємося, що в такий спосіб вдалося також посприяти розвитку навичок роботи в групах, зосередженості, швидкості мислення, привернути увагу до краси й багатства рідної мови».

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.