Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На матфак УжНУ теж навідалася поліція

Правоохоронці влаштували на факультеті виховну бесіду про шкоду наркотиків

0 259
Здавалося б, що можна розповісти студентам про шкоду наркотиків? Ми ж звикли до думки, що й без того усе знаємо й нічого нового не почуємо. Утім попереджений – значить озброєний. Днями представники патрульної поліції влаштували на матфаку виховну бесіду про шкоду наркотиків.

На матфак УжНУ теж навідалася поліціяНову й корисну інформацію почерпнули для себе студенти 2-го й 3-го курсів різних спеціальностей математичного факультету. Зокрема, поліцейські навели статистику поширеності вживання наркотиків, демонстрували фотографії із затримання місцевих наркоманів.

«Періодично ми влаштовуємо на нашому факультеті такі виховні заходи. От навіть організували кінопоказ стрічки «Реквієм за мрією». Цього разу поліцейські самі звернулися з пропозицією поспілкуватися з молоддю, – розповідає заступник декана з виховної роботи Павло Мулеса. – Я сам був приголомшений статистикою, яку навели гості: в Україні півмільйона виявлених, скажімо, офіційних наркоманів! А скільки ще переховується? Статистика просто неймовірна: 7% п’ятикласників і близько 32% учнів старших класів хоч раз пробували дурманні речовини! Вважаю, маємо про це говорити, доносити молоді. Можливо, навіть студентам вдасться якось допомогти своїм одноліткам».

Поліцейські розповіли, що все частіше школярів використовують як ділків, адже правоохоронці не мають права їх обшукувати без дозволу законного представника дитини.

Другокурсниця Владислава Ганчич каже: «Із почутого дуже вразив відсоток дітей, які ще в школах почали вживати наркотики. Мій висновок: ні в якому разі не слід навіть пробувати дурману, бо одного разу все й починається. Важливо також застерігати своїх друзів, знайомих від такого».

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.