Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На філфаку вшанували пам’ять письменниці Олександри Бурбело

Творчість талановитої 15-річної вінничанки, котра дуже рано пішла з життя, викликає захоплення у читачів різного покоління

0 341

На філфаку вшанували пам’ять письменниці Олександри Бурбело

Володимир Бевз
Володимир Бевз
Творчі зустрічі на філологічному факультеті – далеко не новина. Нещодавно сюди завітали Ольга Лоре, Володимир Бевз та Борис Бабенко з благородною метою – розповісти про творчість юної, на жаль, уже покійної письменниці Олександри Бурбело.

Дівчина з раннього дитинства писала вірші і прозу, цікавилася творчістю відомих майстрів пера. Та в 15 років юна вінничанка пішла з життя… Незважаючи на цей сумний факт, збірки Олександри видаються й викликають захоплення у читачів різного покоління.

Її дідусь Володимир Бевз дбає про те, аби пам’ять про письменницю жила, тому в рамках всеукраїнського туру завітав і до Ужгородського національного університету.

Творчий доробок Олександри Бурбело
Творчий доробок Олександри Бурбело

Олександра Бурбело мала винятковий талант, який помічав кожен, хто мав нагоду особисто поспілкуватися або ж просто поринути у її світ через читання поезії. Саме тому 2 липня 2015 р. її посмертно прийняли до Національної спілки письменників України.

Найвідоміша збірка Олександри – «Я лиш струна на арфі України», саме виконання однойменної пісні слухали студенти-філологи на вечорі пам’яті, проте не вустами поетеси, а її шанувальників. Не менш ліричним був момент гри на справжній кобзі – мандрівний кобзар Борис Бабенко вразив чуттєвим виконанням пісні на слова поезії Олександри «Іван Сірко – кошовий отаман!».

За той недовгий час, впродовж якого студенти поринали у творчу і життєву стихію дівчини, в очах присутніх можна було помітити сльози. Така молода і талановита, а вже її нема…

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.