Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На філологічному факультеті у День вишиванки провели студентську наукову конференцію

0 252
Упродовж п’яти днів, 15–19 травня, в Україні відзначали дні науки. Ужгородський університет теж по-науковому провів цей тиждень.

Зокрема 18 травня, у День вишиванки та Міжнародний день музеїв, на філологічному факультеті УжНУ відбулася щорічна підсумкова студентська конференція.

На філологічному факультеті у День вишиванки провели студентську наукову конференцію
Із вітальним словом у цей святковий день до студентів і викладачів звернувся декан філологічного факультету доктор наук із соціальних комунікацій, професор Юрій Бідзіля, який наголосив на символьному значенні вишиванки й добрих традиціях, які шанує філологічних факультет. Згодом студенти мали можливість відвідати кімнати-музеї, які функціонують у підрозділі – музей-кімнату імені Олени Рудловчак та бібліотеку Василя Німчука.

Студенти разом зі своїми науковими керівниками продовжили роботу у трьох секціях – мовознавства, літературознавства та соціальних комунікацій, де виголосили цікаві наукові доповіді, пов’язані з давньою й сучасною літературою, фольклором, діалектологією, фразеологією, ономастикою, граматикою, також говорили про складну й виважену роботу сучасних засобів масової інформації, особливо в умовах російсько-української війни.

Вдячні студентам за цікаві ґрунтовні доповіді та їхнім науковим керівникам – за підготовку учасників до конференції. До нових наукових зустрічей!

За інформацією філологічного факультету
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.