Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студентство УжНУ відстажувалося в структурних підрозділах виконкому Ужгородської міськради

На підсумковому засіданні молодь зімітувала засідання міської ради й не підтримала рішення про заборону ТікТоку

0 153
Упродовж 3 тижнів, як розповідав Медіацентр, студенти й студентки УжНУ з факультетів історії та міжнародних відносин, суспільних наук, інформаційних технологій, туризму та міжнародних комунікацій, а також юрфаку, стажувалися в різних департаментах та відділах Ужгородської міської ради. Підсумували стажування зустріччю з міським головою Богданом Андріївим, представниками міськради й адміністрацією Ужгородського університету — проректоркою Мирославою Лендьел та директоркою Центру інновацій та розвитку Альоною Алмашій. 

Цьогорічне стажування – експериментальне: уперше до нього залучили й першокурсників, хоч зазвичай стажується молодь старших курсів. Позитивні відгуки керівників стажування – посадовців міськради – засвідчили успішність такого почину.

Фінальною нотою стала можливість відчути себе депутатами: студенти взяли участь у «засіданні» Ужгородської міськради. Навчилися реєструватися, виносити рішення на голосування й підтримувати чи не підтримувати їх депутатською більшістю. Порядок денний складався із двох питань: «Про персональну премію від ректорату за успішно пройдене стажування» та «Звернення про заборону ТікТоку». Перше підтримали більшістю голосів, а друге навіть не допустили на голосування й відправили на доопрацювання профільних комісій.

Проректорка УжНУ з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел подякувала керівництву Ужгородської міської ради за співпрацю, відзначила, що стажування було цікавим і корисним для всіх. Розповіла, що спілкувалася з деякими студентами, у яких викладає, бачила відеорепортаж про стажування і переконалася в усвідомленні молоддю складної, важливої й відповідальної роботи виконавчого органу міста. Додала, що впевнена в набутті студентами якісних практичних навичок і мотивації вчитися ще краще.

Студентство УжНУ відстажувалося в структурних підрозділах виконкому Ужгородської міськради
Мирослава Лендьел, Богдан Андріїв (фото з сайту Ужгородської міськради)

Міський голова Богдан Андріїв, побажавши юним ужнівцям успішного навчання, зауважив, що 80 % працівників міськради – випускники саме Ужгородського університету. Закликав молодь не бути байдужою до того, що відбувається у місті, інформувати міську раду про те, що потрібно виправити, які проблеми вирішити.

Студентство УжНУ відстажувалося в структурних підрозділах виконкому Ужгородської міськрадиВраженнями від стажування поділилися й самі студенти. Третьокурсник Дмитро Поковба вивчає в УжНУ політологію. Під час симуляції сесії Ужгородської міськради хлопець виконував роль міського голови й успішно керував засіданням. Про свій досвід стажування каже: «Я провів три тижні у відділі роботи з депутатами. Це відповідає моїй майбутній професії. Була цікава робота з депутатами, я зміг побачити, як вони працюють на постійних комісіях. В університеті ми маємо певні предмети, де вивчаємо місцеве самоврядування на старших курсах. І підкріпити теорію практикою та наочними прикладами дуже цінно. Вважаю, що першокурсникам теж було б дуже корисно розфарбувати суху теорію такою практичною частиною і однозначно їм таке стажування було б посильним і корисним».

Першокурсниця факультету суспільних наук Крістіна Качій стажувалася в департаменті соціальної політики. Дівчина каже: «Нам, як стороннім, не давали доступу до особових справ, але цей досвід від того був не менш цікавим. Ми дізналися, як видають документи, як реєструють громадян, відвідали Центр допомоги постраждалим від домашнього насильства, були в Терцентрі соціального обслуговування, де живуть літні люди, дізналися, як працюють соціальні працівники на дому. Для нас, майбутніх психологів, це був дуже корисний досвід».

Студент ІІ курсу Антон Радько теж вивчає політологію. А ще займається громадською діяльністю. Хлопець каже: «Під час стажування я ознайомився з порядком роботи управління освіти. Стажування було різноманітним, я долучився до організації моніторингу державного базового стандарту з загальної середньої освіти. Це однозначно корисний досвід, бо я ознайомився з реальною роботою у структурі місцевого самоврядування, що має у підпорядкуванні одну з найбільших галузей».

За інформацією Ксенії Шокіної та Ужгородської міськради,
відео Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.