Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На ФІМВ відбулася онлайн-зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом України в ПАР

Це вже третій захід у рамках проєкту «Дипломатичний фронт», започаткованого керівництвом факультету з ініціативи Центру міжнародної безпеки та євроатлантичної інтеграції й Інформаційного центру ЄС

0 131
Любов Абравітова
Любов Абравітова
На факультеті історії та міжнародних відносин тривають онлайн-зустрічі з українськими дипломатами й представниками України в міжнародних організаціях. Цього тижня гостею ужнівців стала Надзвичайний і Повноважний Посол України в Південно-Африканській Республіці Любов Абравітова.

Пані амбасадорка розповідала учасникам зустрічі про роботу українського посольства в ПАР в умовах українсько-російської війни. «Ми стикнулися з тим, що Південна Африка не лише не зайняла чиюсь позицію, а ще й своїми рішеннями чинила політичний тиск на країни регіону. Це призвело до того, що на початку агресії посольство було ізольоване на офіційному рівні впродовж 1,5 місяців. Нам потрібно було не опускати рук і розповідати правду про війну на всіх доступних майданчиках», – каже Любов Абравітова.

Уряд Південно-Африканської Республіки не погоджував нашому посольству зустрічі на будь-якому рівні, тож потрібно було вдаватися до нетрадиційних для дипломатії заходів. Тоді Пані посол записала відео й розіслала його у пресслужби офіційних відомств, зумівши у такий спосіб привернути увагу до себе та проблеми.

На ФІМВ відбулася онлайн-зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом України в ПАРНадалі почалася клопітка дипломатична робота. Посольство України в ПАР порушувало такі питання, як колонізаторство, можливість голоду, російська пропаганда. Українські дипломати від початку війни не відмовилися від жодного інтерв’ю, бо вбачають свою місію в тому, аби стати голосом України в Південній Африці.

«Дипломатія – це не про те, як руйнувати мости. Це про те, як їх будувати й підтримувати. І навіть в такі складні часи маємо глибше аналізувати власні можливості й потенціал, та залишити південно-африканцям та українцям шанси більш активно розвивати взаємини», – зауважує пані амбасадорка.

Долучитися до події могли всі охочі. Крім студентів і викладачів Ужгородського університету, присутніми були також освітяни й здобувачі освіти з інших вишів України.

Це вже третя зустріч у рамках проєкту «Дипломатичний фронт», який був започаткований керівництвом факультету з ініціативи Центру міжнародної безпеки та євроатлантичної інтеграції й Інформаційного центру ЄС. Проєкт триватиме кілька місяців. Анонси наступних зустрічей будуть публікуватися на офіційних ресурсах факультету історії та міжнародних відносин УжНУ.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.