Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На ФМЕВ відкрили кабінет Центру українсько-європейського наукового співробітництва

0 92
26 жовтня на факультеті міжнародних економічних відносин УжНУ відбулося урочисте відкриття кабінету Центру українсько-європейського наукового співробітництва.
На ФМЕВ відкрили кабінет Центру українсько-європейського наукового співробітництва
Володимир Смоланка, Олег Головко, Михайло Віхляєв

Центр є громадською організацією, яка вивчає досвід діяльності закладів вищої освіти та суб’єктів публічного адміністрування у сфері освіти і науки держав Європейського Союзу, а також допомає українським ученим, студентам, аспірантам та молодим науковцям брати участь в міжнародних наукових конференціях та стажуваннях, які відбуваються на території країн ЄС. Нині ГО налічує 13 відділень по всій Україні з головним офісом в Ужгороді.

Микола Палінчак
Микола Палінчак

Розпочав урочисте відкриття кабінету декан ФМЕВ Микола Палінчак. Він нагадав присутнім, що 18 квітня цього року відкрили Закарпатське відділення Центру українсько-європейського наукового співробітництва, головою якого він став. «Тоді разом із керівництвом центру ми вирішили створити на базі ФМЕВ кабінет, який би відображав діяльність організації та створив хороші умови для навчання наших студентів», – розповів декан.

З появою ще одного осередку науки присутніх вітав ректор Ужгородського університету Володимир Смоланка: «Шановні студенти, ви – ті, для кого ми працюємо. Все це робиться, щоб у вас і ваших викладачів були найкращі умови праці. Від сьогодні маєте ще одну прекрасну авдиторію, щоб глибше пізнавати не тільки науку, а й сьогодення». Також Володимир Іванович подякував спонсорам і декану факультету за ініціативу відкриття такого кабінету.

На заході були присутні директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва Михайло Віхляєв і голова наглядової ради Олег Головко.

Урочисте перерізання стрічки
Урочисте перерізання стрічки

«Наша громадська організація існує уже 12 років. З них останні сім ми плідно співпрацюємо з Ужгородським університетом. Микола Палінчак є нашим провідником у вашому виші: завдяки йому ми познайомилися не лише з ФМЕВ, а й з іншими факультетами, їх студентами та науково-педагогічним складом. Плануємо і надалі співпрацювати, розвиватися, створювати гідні проєкти й робити корисні речі для вас. Сподіваюся, відкриття цієї авдиторії сприятиме поліпшенню нашої з вами комунікації», – зазначив Олег Головко.

Михайло Віхляєв каже: «Відкриття кабінету стало логічним продовженням нашої співпраці з університетом. Воно буде спрямоване на розвиток євроінтеграційних напрямків, науки та освіти. Як ми всі пам’ятаємо, 23 червня минулого року Україна стала кандидатом на вступ до ЄС, тож це є логічним продовженням напрямку євроінтеграції країни».

Відтак Володимир Смоланка, Микола Палінчак, Олег Головко та Михайло Віхляєв перерізали стрічку, і всі присутні зайшли до нового кабінету. Ректор, побачивши круглий стіл, відзначив, що це хороший вибір, адже, на відміну від парт, сприяє дискусіям у більш вільному форматі, де всі на рівні.

На ФМЕВ відкрили кабінет Центру українсько-європейського наукового співробітництваНаприкінці Микола Палінчак натякнув, що у факультету є ще багато цікавих ідей і всі вони спрямовані на виконання основного завдання – підготовки висококваліфікованих спеціалістів.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.