Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На кафедрі військової підготовки стартувала вступна кампанія

Оскільки цьогоріч генштаб збільшив замовлення на спеціальність «Психологія», тепер фахівців цього спрямування в УжНУ готуватимуть удвічі більше – 60

0 289
Майже сотня охочих пов’язати своє життя з військовою справою 15 травня відвідали кафедру військової підготовки УжНУ, аби подолати перший етап вступної кампанії – професійно-психологічний відбір.

– Особливість цьогорічного набору полягає в тому, що ми вперше допускаємо студентів, незалежно від того, на якому курсі вони навчаються, – розповідає завідувач кафедри Василь Олійник. – Це свого роду експеримент, адже раніше стати курсантами військової кафедри могли лише ті, хто на момент складання присяги мав диплом про вищу освіту. Такий крок зроблено не просто так: ми розуміємо, що четвертий курс – це час, коли студенти закінчують військову кафедру й одночасно мають державні іспити на факультеті, готують диплом. Тому хочемо спростити їм завдання, аби вони не розривалися, так би мовити, навпіл. Крім того, цьогоріч генштаб збільшив замовлення на спеціальність «Психологія»: тепер готуватимемо вдвічі більше фахівців – аж 60!

На кафедрі військової підготовки стартувала вступна кампанія
Аби вступити на військову кафедру, усі новобранці повинні засвідчити свою придатність до військової служби відповідною довідкою із військкомату – тільки після цього їх допускають до складання іспитів. Варто додати, що курсантом може стати будь-хто: чи то здобувач, чи то людина з дипломом про вищу освіту. Заочної форми навчання кафедра не пропонує.

На кафедрі військової підготовки стартувала вступна кампанія
Віка Голубка

Вступна кампанія відбувається у три етапи, перший з яких – професійно-психологічний відбір – уже позаду. Абітурієнти подолали три блоки запитань, що визначать їхній інтелектуальний і почуттєво-емоційний рівень.

Студентка-другокурсниця Віка Голубка каже: «Я здобуваю юридичну освіту, і за наявності військового звання переді мною відкриватимуться ширші горизонти – приміром, робота в прокуратурі. Тест для мене був нескладним, тож чекаю на проходження наступних етапів вступу».

На кафедрі військової підготовки стартувала вступна кампанія
Олександр Бабунич

Спробував свої сили й студент економічного факультету Олександр Бабунич: «Я вирішив вступити на кафедру, адже хочу реалізувати себе в прикордонних військах. Упевнений, що із закінченням кафедри військової підготовки матиму достатній багаж знань для служби».

Попереду проходження ще двох етапів вступу – допризовної та фізичної підготовки, за результатами яких будуть складені рейтинги й визначені найкращі.

Для довідки. Кафедра пропонує студентам навчання за спеціальностями «Бойове застосування механізованих з’єднань, військових частин і підрозділів», «Бойове застосування з’єднань, військових частин і підрозділів спеціального призначення», «Бойове застосування з’єднань, військових частин і підрозділів наземної артилерії», «Психологія», тож якщо відчуваєш, що твоє місце тут, – пробуй свої сили. Скласти іспити ще можна в резервний день, адже набір триватиме до кінця травня, або ж під час другої хвилі, яка розпочнеться у вересні.

Маєш питання? Звертайся на електронну адресу – kaf-military@uzhnu.edu.ua

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.