Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На відділенні журналістики відбудеться День відкритих дверей та дискусія про підготовку медіафахівців

0 326
20 травня відділення журналістики Ужгородського національного університету проведе День відкритих дверей у форматах офлайн та онлайн. Учасниками заходів стануть школярі, вихованці гуртків юних журналістів, учителі, роботодавці, медіафахівці, випускники відділення, студенти, викладачі.

На відділенні журналістики відбудеться День відкритих дверей та дискусія про підготовку медіафахівцівПід час Дня відкритих дверей відбудеться дискусія «Підготовка професійного медійника: очікування абітурієнтів, студентів та потреби медіаринку». До обговорення нагальних питань медіаосвіти долучаться редактори й журналісти відомих ЗМІ, працівники пресслужб. Крім цього, відбудуться презентації бакалаврських і магістерських програм із журналістики, модернізованих відповідно до європейських стандартів, а також представлення студентських творчих проєктів. Майбутнім абітурієнтам запропонують екскурсію відділенням журналістики і його підрозділами, а знані в краї медійники поділяться власними історіями, пов’язаними з журналістикою. Школярі, які завітають до університету, зможуть відчути себе в ролі журналістів, рекламістів, піарників: спробують начитати текст перед телекамерою, створити допис у соцмережах. Серед найактивніших авторів постів і сторіс у мережі «Instagram» рандомно оберуть трьох переможців, які отримають цінні призи від кафедри журналістики.

День відкритих дверей буде проведено в межах міжнародного проєкту «DESTIN».

Під час офлайн-заходу обов’язковим є дотримання дистанції, вхід лише у масках. Кількість осіб обмежена – до 30. Початок о 10.00, ауд. 429 головного корпусу УжНУ (вул. Університетська, 14).

Початок онлайн-заходу – 13.00 на платформі Google Meet за покликанням. Кількість учасників необмежена.

Адреса: м. Ужгород, вул. Університетська, 14, аудиторія 416
Телефон +380 (50) 995 3048
Ел. адреса: kaf-journal@uzhnu.edu.ua

Довідково. Спеціальність «Журналістика» впроваджена в Ужгородському національному університеті в 1997 році. За рік відкрили відділення журналістики, а ще через два роки створили кафедру. Фактично, УжНУ став п’ятим університетом у державі, де започаткували відповідну спеціальність. З того часу підрозділ неодноразово довів свою конкурентоспроможність і став центром підготовки кількох сотень фахівців, які реалізують свій творчий потенціал на Закарпатті і далеко за його межами. З 2015 року кафедра журналістики здійснює набір ще й за спеціалізацією «Реклама і зв’язки з громадськістю».

«DESTIN. Journalism Education for Democracy in Ukraine: Developing Standards, Integrity and Professionalism» – це трирічний проєкт (2018–2021 рр.) за програмою Європейського Cоюзу Erasmus+ КА2 (секція: Capacity Building in Higher Education – Розвиток потенціалу у вищій освіті). Учасниками є 20 інституцій, зокрема 10 українських університетів. У межах проєкту вже відбулося чимало заходів. Так, партнери провели масштабний авдит навчального процесу, зустрічі зі студентами, випускниками, роботодавцями для обговорення бакалаврських та магістерських освітніх програм із журналістики, можливостей їх удосконалення; мали робочі поїздки-ознайомлення з європейською системою навчання медіафахівців; взяли участь у відповідних міжнародних конференціях; отримали партію техніки з основним ліцензійним програмним забезпеченням для навчання юних журналістів. І найважливішим результатом проєкту стало оновлення навчальних планів і програм підготовки журналістів. Із початку навчального року першокурсники-бакалаври й магістранти вже навчаються за модернізованими навчальними планами і програмами, максимально наближеними до європейських стандартів.Окрім того, учасники робочих груп розробили Національні рекомендації для журналістської освіти.

Попереду у проєктантів – відповідальний завершальний етап, під час якого відбудуться Дні відкритих дверей, запровадження для широкої авдиторії онлайн-курсів із медіаграмотності, а також підсумкова конференція у Львівському національному університеті імені Івана Франка, створення Всеукраїнської асоціації дослідників журналістики.

За інформацією кафедри журналістики УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.