Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Бути активними громадянами закликав студентів нардеп Сергій Лещенко під час зустрічі в УжНУ

Головне питання, яке порушив гість із Києва, спілкуючись із юними філологами і журналістами, стосувалося проблеми виїзду молодого покоління за кордон

0 245
20 квітня на філологічному факультеті відбулася зустріч студентів з колишнім журналістом, а нині народним депутатом України Сергієм Лещенком. До УжНУ він завітав після відвідин заводу «Jabil» та прес-конференції в Ужгородському прес-клубі.
Бути активними громадянами закликав студентів нардеп Сергій Лещенко під час зустрічі в УжНУ
Сергій Лещенко

На початку свого спілкування зі студентами пан Сергій розповів про свою роботу у Верховній Раді: «Раніше я писав книги, був журналістом, особливо цікавився проблемою корупції. Нині я депутат українського парламенту, однак і надалі звертаю увагу на це питання й намагаюся запобігати та протидіяти хабарництву. Знаю, що до політиків ставляться скептично, тому намагаюся бути іншим, чути людей, взаємодіяти з ними».

Звернув увагу Сергій Анатолійович на те, що комунікація з молодим поколінням дуже важлива, адже молодь – це надія, майбутнє нашої держави. Тому головне питання, яке порушив Сергій Лещенко, стосувалося виїзду перспективного покоління за кордон. Депутат зауважив, що в Україні складно бути конкурентноспроможним, але ніхто, окрім українців, нашу державу не збудує. І насправді маємо чимало переваг, яких не помічаємо, разом з тим недоліки є й за кордоном. Спікера порадував той факт, що з присутніх в аудиторії студентів усього кілька підняло руку у відповідь на запитання про те, хто бажає виїхати за кордон. Пан Сергій зауважив, що, скажімо, в дніпровському виші таких виявилося значно більше.

Наступне, на чому закцентував увагу пан Лещенко, – це великі перспективи розвитку малого та середнього бізнесу. Українці самі здатні себе забезпечувати, адже знають власні потреби. Якщо мати креативне мислення, дивитися ширше, то творити кар’єру досить легко.

Бути активними громадянами закликав студентів нардеп Сергій Лещенко під час зустрічі в УжНУЗапитання, які лунали в аудиторії, були доречними, відповіді на них доповнювали розповідь Сергія Лещенка, заповнювали прогалини. Цікавило студентів, зокрема, те, як відрізняти чесних політиків від нечесних. Пан Лещенко запевняє, що варто детально протягом тривалого часу вивчати діяльність представників влади у різних аспектах, бути активними громадянами, цікавитися політикою постійно, а не тільки у період виборів. Здатність відрізняти правду від брехні і фейків розвивається з часом. Потрібно детально моніторити ЗМІ і фільтрувати головне від побічного і зайвого.

Загалом запитань виявилося чимало, до спілкування долучився й викладацький склад філологічного факультету, а також факультету суспільних наук.

Наприкінці всі охочі фотографувалися з Сергієм Лещенком, а він, своєю чергою, зробив селфі з усіма присутніми під час лекції.

Вікторія Кенідра,
фото Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.