Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Науковець УжНУ – гостьовий професор Карлового університету в Празі

Удостоїли почесного звання заступника декана юридичного факультету з міжнародних зв’язків, директора НДІ державно-конфесійного права та державно-церковних відносин УжНУ Олександра Білаша

0 170
Олександр Білаш
Олександр Білаш
Рішенням ректора Карлового університету в Празі, професора Томаша Зіми від 1 лютого 2019 року звання «Гостьовий професор Карлового університету в Празі» удостоєний заступник декана юридичного факультету Ужгородського університету з міжнародних зв’язків, директор НДІ державно-конфесійного права та державно-церковних відносин УжНУ, кандидат юридичних наук, доктор філософії, доцент Олександр Білаш.

Науково-педагогічний титул «Гостьовий професор Карлового університету в Празі», відповідно до §40 Статуту цього вишу, надається рішенням ректора за рекомендацією Колегіуму ректора та за поданням Вченої ради факультету. 17 жовтня 2018 року Вчена рада гуситського теологічного факультету порушила клопотання перед ректором Карлового університету в Празі щодо надання науково-педагогічного титулу ужгородському науковцю. 21 січня 2019 року члени Колегіуму ректора Карлового університету (протокол №14) одностайно підтримали згадане клопотання й висловили рекомендацію щодо надання звання гостьового професора Карлового університету в Празі доцентові Олександру Білашу.

Ужгородський науковець висловлює щирі слова вдячності ректорові Карлового університету в Празі, професору Томашу Зімі, члену Колегіуму ректора проф. Яну Благославу Лашеку, деканці гуситського теологічного факультету, доцентці Камілі Веверковій, а також має сподівання, що співпраця між Ужгородським національним університетом та Карловим університетом в Празі буде поглиблюватися і розвиватися.

Гостьовий професор Карлового університету в Празі має усі права та обов’язки члена академічної спільноти Університету, за винятком – обирати та бути обраним до Академічного сенату Карлового університету в Празі.

За інформацією юридичного факультету УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.