Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

УжНУ як центр соціокультурного прогресу долучився до Днів сталого розвитку Закарпаття

Викладачі вишу стали експертами в різних панельних дискусіях конференції, спрямованої на розробку стратегії конкретних дій заради досягнення 17 Цілей сталого розвитку

0 177
Закарпатська область відзначила Дні сталого розвитку, тобто такого, що спрямований на задоволення потреб сучасного покоління без шкоди для майбутнього. 28 листопада відбувся наймасштабніший захід у контексті акції – конференція, спрямована на розробку стратегії конкретних дій заради досягнення 17 Цілей сталого розвитку.

УжНУ як центр соціокультурного прогресу долучився до Днів сталого розвитку ЗакарпаттяОрганізаторами виступили ПРООН (програма розвитку ООН), Закарпатські облдержадміністрація та облрада, Ужгородський національний університет.

Викладачі вишу стали експертами в різних панельних дискусіях. Студенти ж представили своє бачення сталого розвитку, написавши есе на тему «Що я можу зробити для рідного краю/рідного міста/громади?».

На початку форуму оголосили результати конкурсу. Переможців нагородили голова обласної ради Михайло Рівіс, заступник керівника ОДА Віктор Мікулін, координаторка обласного ресурсного центру громад Любов Павлович.

Найкращими визнали роботи 5 студенток: Ангеліни Повханич-Рибак – за послідовність та логіку аргументації (факультет міжнародних економічних відносин), Марини Сташиної-Неймет – за актуальність висловлених думок і цілеспрямованість ідей (ФСН), Емілії Глюдзик – за щирість та усвідомлення особистої відповідальності перед суспільством (хімфак), Марії Калайди – за неординарність і креативність (підрозділ історії та міжнародних відносин) і Марії Треліс – за практичність висновків та пропозицій (медфак).

Мирослава Лендьел, Ганна Мелеганич та Віталій Сержанов
Мирослава Лендьел, Ганна Мелеганич та Віталій Сержанов

Дівчата зачитали свої есе, відтак розпочалася робоча частина конференції. У першій панелі обговорювали розвиток людського та соціального капіталів. Проректорка УжНУ Мирослава Лендьел, звертаючись до організаторів, подякувала за те, що дали можливість студентам виступити на початку заходу, адже важливо почути думки молоді.

Декан економічного факультету Віталій Сержанов окреслив підготовку економістів, зважаючи на потреби регіону. Директорка Центру сталого розвитку вишу Ганна Мелеганич розповіла про важливість громадянського суспільства та дотримання прав людини для сталого розвитку.

УжНУ як центр соціокультурного прогресу долучився до Днів сталого розвитку ЗакарпаттяУ дискусії щодо формування конкурентоспроможності та інноваційності також брали участь представники УжНУ. Проректор Ігор Студеняк повідомив про Ужгородський національний університет як центр інновацій та розвитку регіону. Завкафедри соціології та соціальної роботи Федір Шандор доповідав про туризм як одну з основ економічного та соціального процвітання.

Загалом під час форуму виступили представники влади, бізнесу, громадськості, освіти.

Таким чином, удалося обговорити пріоритетні напрямки сталого розвитку Закарпаття та виробити механізми для досягнення Цілей сталого розвитку на регіональному рівні.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.