Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Першокурсники матфаку теж екскурсували Ужгородом

Із містом новачків ознайомив магістрант Антон Бровді, спланувавши маршрут так, аби охопити не тільки важливі для студентства місця, а й показати цікавинки

0 326

Першокурсники матфаку теж екскурсували Ужгородом

Перший місяць навчання для вчорашніх школярів – ще те випробування: незнайомі класи (які тут усі називають авдиторіями), нові люди, нові предмети, нові вчителі (яких чомусь називають викладачами), нове місто зрештою… Щоб стрес було пережити легше – на математичному факультеті влаштували традиційну екскурсію для першокурсників.

Першокурсники матфаку теж екскурсували УжгородомІз Ужгородом першачків знайомив магістрант Антон Бровді. Хлопець спланував маршрут таким чином, аби охопити не тільки важливі для студентства місця, а й показати цікавинки міста.

Так, зокрема, побачили площі Театральну, Фенцика, головною окрасою якої є філармонія, Народну, піднялися до замку та Кафедрального собору. Дорогою ознайомилися із деякими корпусами УжНУ – фізичним, юридичним, побували й біля ректорату. А ще дізналися про деякі міські пам’ятники та міні-скульптурки.

Неля Данча
Неля Данча

Першокурсниця Неля Данча до Ужгорода приїхала навчатися із Нижнього Селища, що на Хустщині. Дівчина каже: «Мені було дуже цікаво провести час із такою веселою компанією. Позитивна атмосфера зробила цю екскурсію особливою! В Ужгороді я не вперше але відкрила його зовсім з іншого, хорошого, боку завдяки людям, які розповідали про нього і показували дуже цікаві місця, на які я б, можливо, і не звернула увагу. До того ж я познайомилася з веселими і цікавими людьми, із якими навчатимуся ближчими роками. Під час екскурсії я не відчувала втоми, бо була в надзвичайно хорошому настрої, однак уже вдома 10 кілометрів, які ми нагуляли, далися взнаки. Та я б радо повторила таку екскурсію з такою ж компанією!»

Цікаво, що до екскурсії могли долучитися всі охочі, тому хтось із першокурсників приводив своїх друзів із інших факультетів. Але серед першачків трапився і другокурсник Стас Гутлебет. Розповідає: «На жаль, торік у мене не вийшло потрапити на екскурсію, тому вирішив виправити ситуацію цього року і залишився задоволений, адже екскурсія справді була чудова! Найбільше мені сподобалися відвідини єпископської резиденції, там я дізнався чимало нової корисної інформації. Перед нами відчинилися двері зі стародавніми знахідками, які збереглися до наших часів».

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.