Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Після карантинної паузи Ужгородська регата повернулася

0 127
24 судна, сотні глядачів та 4 номінації – Ужгородська регата відбулася вдванадцяте і своєї видовищності та розмаху за карантинну перерву не втратила. Як це було, бачив Медіацентр.

Після карантинної паузи Ужгородська регата повернуласяКонтрадмірал Закарпатського флоту, співорганізатор акції Сергій Денисенко каже: «Це регата перша після карантину. Маємо втрати особового складу – нема боцмана нашого флоту. А до участі у нас зареєстровані 24 кораблі – це трошки менше, ніж у докаратнинний час, але це все одно добрий результат. Маємо і призовий фонд – 15 тисяч гривень та подарунки від партнерів. Хоча насправді, як на мене, це не головний стимул. Найважливіше – провести цей захід якісно і весело».

Володимир та Тамара Суран
Володимир та Тамара Суран

Повболівати за учасників прийшла Тамара Суран – завідувачка кафедри слов’янського та контрастивного мовознавства філологічного факультету. Каже: «На регаті я бувала і раніше. Цього року традиційно цікаво та багато оригінальних плавзасобів. Але одна команда для мене була особлива – «ALOHA», адже в її складі мій чоловік. Чотирирічна онучка вже декілька днів питала, коли ж регата. Ми з нею спостерігали з берега».

Чоловік Тамари Володимир Суран додає: «Я долучався до регати роками, але як співорганізатор волонтерського намету. А цього року Рух підтримки закарпатських військових вперше бере участь у регаті і як учасник. У нас на борту було 2 хлопців із 15 батальйону 128 бригади, є представник курсів перекваліфікації військовослужбовців «Україна-Норвегія». Назвалися «ALOHA» з посилом та побажання усім щастя і радості».

Після посвяти у моряки Закарпатського флоту, визначили переможців.

  • Ноїв ковчег (найбільша кількість людей) – «AC \ DC» (37 учасників)
  • Найшвидше судно – «TATOO GROUP»
  • Найшвидше серед саморобних – «ALOHA»

А у номінації Веселий Роджер (найоригінальніше судно) обрати одного переможця не змогли, тож нагородили одразу трьох: 3 місце – «Бомба»; 2 місце – «Шахід галера 3000»; 1 місце – «Ужгород розквітає».

Після карантинної паузи Ужгородська регата повернуласяТакож дали приз судну «Штиль», яке прийшло останнім – учасникам подарували сертифікат у магазин спортивного спорядження.

Співавтор найоригінальнішого судна-переможця Денис Лагодін каже: «Ми щороку долучаємося до регати ще з початку її заснування. Наш човен ми робили 2 години, а фінансово він нам нічого не коштував. Ідея судна – це те, що останнім часом найбільше хвилює ужгородців: борщівник та сміття. Ми вкладаємо душу в те, що робимо і ніколи не женемося за перемогою. Просто хочемо зробити наше місто кращим».

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.