Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Понад 22 тисячі гривень для ЗСУ зібрали філфаківці на благодійному ярмарку

Студентству вдалося вторгувати понад 22 тисячі грн на допомогу другому аеромобільному батальйону 81-ї аеромобільної бригади ЗСУ

0 260
Микита Пацаловський
Микита Пацаловський
2 жовтня з нагоди Дня захисників та захисниць України перед головним корпусом УжНУ вирував благодійний ярмарок. Його організували студенти філологічного факультету. Кошти збирали для другого аеромобільного батальйону 81-ї аеромобільної бригади, в якому служив один із філфаківців.

Микита Пацаловський (позивний «Малий») – другокурсник спеціальності «Журналістика». У 19 років, ще до повномасштабного вторгнення, хлопець пішов до армії. Служив у десантно-штурмових військах. Після 24 лютого продовжив боронити країну, зокрема воював на Сході. У сутичці з ворожим танком зазнав поранення… Демобілізувався на Закарпаття, де вступив до Ужгородського університету. Хлопець розповідає, що обрати фах медійника його мотивувала випадкова зустріч із завідувачем кафедри журналістики Євгеном Соломіним. Нині мріє стати військовим кореспондентом і вже навіть має пропозицію від медіа.

Максим Галашко та Марта Демчик
Максим Галашко та Марта Демчик

«Ми почули, як Микита розповідав про своїх побратимів, які потребують допомоги. У нас вже був подібний досвід благодійних зборів навесні. Моя одногрупниця Анастасія Джупіна згадала про це й запропонувала знову влаштувати ярмарок, щоб підтримати батальйон Микити», – каже однокурсник хлопця Максим Галашко.

Заступниця декана з виховної роботи Марта Демчик зауважує: «Зійшлися разом 2 ідеї. Ми хотіли влаштувати благодійний ярмарок до Дня захисників і захисниць від факультету. Аж підходить Максим і каже, що в них також є такий задум і мета, на що саме збирати. До ініціативи активно долучилися студенти всіх спеціальностей і всіх курсів – від першого й до магістрантів».

На ярмарку студенти презентували свої таланти та генд-мейд. Тут можна було поласувати різноманітною випічкою, випити чаю, кави чи лимонаду, придбати вироби з бісеру та квіти, а також замовити свій портрет чи фотосесію. Десь ціни були фіксовані, а хтось працював за вільний донат.

Наталія Баняс, студентка IV курсу українсько-англійської філології, підготувала до ярмарку цукерки з передбаченнями, печиво, квіти, а також любов і позитив для кожного. Дівчина ділиться: «Вирішила взяти участь, бо вважаю, що це потрібно. Нині ЗСУ захищають кожного з нас і нашу землю. Завдяки їм можемо жити й навчатися. Така акція підтримки насправді дуже важлива».

Наталія Баняс
Наталія Баняс

Крім виробів, на відвідувачів чекала невелика шоу-програма, яка відбувалася на перервах між парами. Зокрема, першокурсники кафедри журналістики поставили чуттєвий танець на військову тему, який, звісно ж, закінчився перемогою добра над злом. Максим Галашко, Анастасія Джупіна та четвертокурсниця Сніжанна Безкровна співали пісні на замовлення.

А кульмінацією заходу став аукціон, головний лот якого – прапор України з підписами військових другого аеромобільного батальйону 81-ї аеромобільної бригади, для якої й збирали кошти.

Понад 22 тисячі гривень для ЗСУ зібрали філфаківці на благодійному ярмаркуЗагалом на благодійному ярмарку вдалося вторгувати понад 22 тис. грн. Організатори вдячні всім, хто долучився, адже спільними зусиллями ми наближаємо Перемогу.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.