Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Представники IT-кластеру розповіли математикам УжНУ про перспективи в індустрії

З молоддю поспілкувалися працівники провідного світового постачальника послуг із цифрової трансформації, лідера в галузі розробки цифрових продуктів і платформ EPAM

0 58

Представники IT-кластеру розповіли математикам УжНУ про перспективи в індустрії

До студентів факультету математики та цифрових технологій завітали представники EPAM – провідного світового постачальника послуг із цифрової трансформації, лідера в галузі розробки цифрових продуктів і платформ.

Про можливості для навчання та зростання в IT-індустрії розповіли керівник освітніх програм компанії ЕРАМ в західному та південному регіонах України, драйвер освітнього департаменту Закарпатського кластеру, PhD  Олександр Ткаченко та керівник відділу Net в EPAM SOUTH UA РМ із більш ніж 8-річним досвідом роботи, активний учасник і драйвер закарпатського кластеру Станіслав Шикалов.

Кожен захід і взаємодія – можливість дізнатися щось нове, корисне й цікаве для молоді; а активність студентів, вогонь в їхніх очах і можливість позитивно впливати на освіту в регіоні – ось що мотивує фахівців проводити серію профорієнтаційних лекцій, вважає О. Ткаченко. І додає: «Це була пілотна лекція. Ми провели її наживо, щоб познайомитися з нашими студентами і розповісти про можливі напрямки навчання та розвитку саме в EPAM. Про перспективу Project Management проінформував мій колега Станіслава Шикалов. Наголосив про особливості роботи проєктного менеджера, поділився особистим досвідом та корисними матеріалами для тих, хто мріє стати управлінцями проєкту».

Представники IT-кластеру розповіли математикам УжНУ про перспективи в індустріїСпіворганізатор заходу, завідувач кафедри кібернетики і прикладної математики Павло Мулеса каже: «Провели вступну лекцію, під час якої студенти більше дізналися про компанію, чим вона займається та які є можливості співпраці. Анонсую: попереду – серія інших заходів. Участь у нинішньому брали студенти різних курсів, які виявили бажання додатково щось почерпнути для себе. Такі зустрічі мотивують молодь і підказують, на чому саме зосередити свою увагу, в якому напрямку рухатися».

Яка користь із таких зустрічей – розповів студент спеціальності «Прикладна математика» Станіслав Скорондяк: «Я дізнався про тренінги, які гості влаштовують, і запропонував провести схожі заходи на базі УжНУ з нашими студентами очно. Так краще вдасться співпрацювати молоді зі спеціалістами, адже на нас – велика відповідальність: у близькому майбутньому відбудовувати нашу Україну».

Представники IT-кластеру розповіли математикам УжНУ про перспективи в індустріїБільше про можливості IT-кластеру дізналася й Тімея Вайс, студентка цієї ж спеціальності: «Корисно було почути про перспективи працевлаштування. Дізналася, що краще обирати для розвитку в IT-індустрії».

До речі, на базі цієї компанії представники факультету математики та цифрових технологій можуть проходити виробничі практики.

Студенти дістали не лише відповіді на свої питання щодо IT-сфери, а й запрошення долучитися до наступних тренінгів і курсів, які проводитиме EPAM.

«Плануємо покрити ключові та специфічні напрямки, адже айтівці – це не лише розробники, дизайнери і тестувальники. У цій сфері є ще безліч можливостей самореалізації та залученості. Також плануємо приділити велику увагу soft skills (навичкам) у спілкуванні та роботі в команді», –підсумував Олександр Ткаченко.

Тетяна Лесюк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.