Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Презентація нового роману Андрія Любки викликала аншлаг

Кохання, сваволя і помста зазвучали в психологічному трилері випускника філфаку УжНУ «Твій погляд, Чіо-Чіо-Сан»

0 254

Презентація нового роману Андрія Любки викликала аншлаг

Новий роман Андрія Любки «Твій погляд, Чіо-Чіо-Сан» захоплює та інтригує читача вже з перших рядків. Саме початок роману слугував анонсом, навіть свого роду затравкою до презентації книги. 18 вересня в Закарпатській обласній бібліотеці ім. Ф. Потушняка ніде було яблуку впасти: всі хочуть дізнатися більше про нову книгу відомого закарпатського письменника, випускника філфаку УжНУ Андрія Любки.
Андрій Любка зачитує уривок з презентованого роману
Андрій Любка зачитує уривок з презентованого роману

«Музичність у назві дуже важлива, – пояснює Андрій Любка. – Пишучи, я старався укладати речення у музичні структури: починав із довших ускладнених речень, а потім вони розпадаються на каскади менших і зовсім коротких речень. Мені хотілося, щоб музика звучала. І це опера «Мадам Баттерфляй» Пуччині».

Книга про помсту, жанр якої автор називає антидетективом, а видавець – психологічним трилером, переносить читача на вулиці Ужгорода – саме тут, між БАМом і Кульком, розгортаються події роману.

«Ужгород – це моє місто, і я його найкраще знаю, воно живе в мені. Мені цікаво, чи прочитає цю книжку хтось із вулиці Керченської. Цікаво дізнатися, чи справді на цій вулиці живе суддя (тоді це буде 100-відсотковий збіг). І цікаво, чи прочитають цю книжку працівники, які сидять в офісі Інституту електронної фізики на БАМі. Описуючи перипетії, доводилося ходити між головними точками роману».

За сюжетом, спокійний плин життя головного героя, наче грім серед ясного неба, розриває звістка про смерть коханої – її збив п’яний суддя.

«Мені важливо було зрозуміти свого головного персонажа, втілитися у його свідомість, психічний стан. Зрозуміти його мотиви – чому він так робить. Зрештою, мені важливіше було написати роман про помсту: як герой переслідує суддю, стежить за ним».

Юрій Бучок
Юрій Бучок

Сказати однозначно, про що ця книга, – складно. Вона про кохання й сваволю, про безкарність та помсту, вона про людську натуру. Книга має свою мелодію й разом із тим грає на нервах читача – не дарма автор консультувався щодо її написання зі своїм другом-психіатром, який мав слово й на презентації.

Так, Юрій Бучок – лікар-психіатр, доцент кафедри неврології, нейрохірургії та психіатрії УжНУ, зауважив: «Якщо ця книжка прочитаною лежатиме на тому столі, за яким сидить особа, що грається людськими долями, як китичками своєї суддівської мантії, якщо ця книжка лежатиме біля тої скульптурки спаплюженої, фінансово зґвалтованої, сліпої леді з терезами, то ми маємо майбутнє – кожен із нас і наша країна. Ця книжка дає більше складних запитань, ніж простих відповідей. Можливо, це і є проявом геніальності твору».

Докладніше про роман Андрія Любки «Твій погляд, Чіо-Чіо-Сан» читайте в наступних публікаціях Медіацентру.

Ксенія Шокіна,
фото авторки та ЗОУНБ ім. Ф.Потушняка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.