Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Професор Сергій Федака презентував «Хроніку Закарпаття у незалежній Україні»

Книга ужгородського історика фактично стала продовженням першої частини, яка охопила хронологію Закарпаття у 1991–2016 роках

0 77
Фото Мирослави Гараздій
Фото Мирослави Гараздій
Хронологічний довідник, який містить понад 2000 дат із короткими характеристиками подій 2016–2021 років, днями в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка презентував професор кафедри Античності, Середньовіччя та історії України домодерної доби Сергій Федака.

Ця книга фактично стала продовженням першої частини, яка охопила хронологію Закарпаття у 1991–2016 роках. Загалом дві книги вмістили близько 3500 тисяч дат із соціального, культурного, політичного та економічного життя Закарпаття часів незалежності України.

Сергій Федака
Сергій Федака / Фото ЗОУНБ

«За ці 30 років майже 3500 подій вклав у дві книжки. Вийшов хронологічний довідник, фактично сучасний літопис. Цим він і унікальний у моїй творчості. Мало хто із сучасних істориків пише літопис. Ідея виникла, коли я побачив, як мало інформації в інтернеті концептуально від такої-то дати до такої про сьогодення», — розповів Сергій Федака.

Автор зауважує, що його «Хроніка» — це каркас для майбутніх досліджень історії Закарпаття.

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.