Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Школярі Ужгорода, Києва і Маріуполя показали на фото, як війна змінила їхні життя

УжНУ вже 9-й рік поспіль є співорганізатором заходів Docudays UA в Ужгороді: цьогоріч працювали в журі, допомагали організовувати конкурс, прописувати його тематику, відбирати роботи заступниці декана юридичного факультету Марія Менджул та Ірина Хохлова

1 92
Марія Симкович та Марія Менджул
Марія Симкович та Марія Менджул
Онлайн-навчання не через COVID-19, а через загрозу ворожих обстрілів, перервані повітряною тривогою заняття, мама-військова, яку живим коридором на лінійці зустрічає вся школа, переховування у підвалах Маріуполя й Ужгорода, пошуки їжі не тоді, як хороша погода, а  коли не стріляють… Таке життя показали в будівлі Ужгородської міської ради українські діти з Ужгорода, Києва та Маріуполя на виставці дитячої документальної фотографії «Якби не війна…» у рамках фестивалю Docudays UA.

Співорганізаторка виставки від управління освіти Ужгородської міської ради Марія Симкович каже: «Ми отримали більше 60 робіт і для виставки обрали 20 кращих історій про те, як змінилося дитяче життя під час війни. Якби не війна, їхнє життя було б зовсім іншим. До участі долучилися учні майже всіх ужгородських шкіл, а також внутрішньо переміщені діти зі шкіл Києва та Маріуполя, які тепер навчаються в Ужгороді. Роботи оцінювала комісія зі співорганізаторів — Ужгородського національного університету, Центру безоплатної правової допомоги, управління освіти, Молодіжної ради м. Ужгорода. Головним членом журі був відомий закарпатський фотограф-документаліст Валентин Кузан — саме він є одним із ідейних натхненників конкурсу і саме з ним ми радилися щодо умов змагання. На стендах часто представлена не одна, а кілька фотографій, і є текстовий супровід, щоб краще передати ідею. Цього року ми звертали увагу не лише на фото, а також і на його історію».

Школярі Ужгорода, Києва і Маріуполя показали на фото, як війна змінила їхні життяПереможцям конкурсу міський голова Ужгорода Богдан Андріїв та партнери акції вручили нагороди й подарунки.

Зі слів співорганізаторки фестивалю Docudays UA, заступниці декана юридичного факультету з наукової роботи Марії Менджул, УжНУ вже 9 рік поспіль долучається до організації цього фестивалю в Ужгороді, цьогоріч – дві представниці університету: крім власне п. Марії, ще заступниця декана юридичного факультету з виховної роботи Ірина Хохлова.

«Ми входимо в конкурсне журі, допомагаємо організовувати, прописувати тематику конкурсу, відбирати роботи. Сподіваємося, що наступного року вдесяте долучимося до заходу і його темою вже буде не війна, а відбудова країни. Ми прагнемо показати виставку цих фотографій у школах Ужгорода, різних куточках області, а можливо, вдасться ознайомити з нею і закордонного глядача».

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.