Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Шлях до професійного зростання: магістранти-айтівці захистили виробничу практику

0 182

Шлях до професійного зростання: магістранти-айтівці захистили виробничу практику

Днями на факультеті інформаційних технологій відбувся захист виробничої практики. Свої звіти презентували 19 студентів-магістрантів другого року навчання денної форми зі спеціальності 126 «Інформаційні системи та технології» за освітньою програмою «Управління ІТ проєктами». Метою виробничої практики було закріплення й поглиблення у студентів теоретичних знань, здобутих під час вивчення циклу спеціальних дисциплін.

Студенти мали змогу набути практичного досвіду в управлінні ІТ-проєктами в таких провідних компаніях, як ТОВ «ІНТЕР КОНСАЛТИНГ СІСТЕМ», ТОВ «Ядзакі Україна», ТОВ «РІК-У», ТОВ «ПЕТТЕРСОНАПС», ТОВ «РАЙЗ СЕРВІС» в Ужгороді, ТОВ «АЙТІКЕЙ СЕРВІСИЗ ЮКРЕЙН» у Львові, практикувалися й у приватних підприємців обласного центру та Тячева, а також в Ужгородській міській раді.

Магістранти доповіли про різноманітні концепції й методології управління проєктами, якими керуються ці компанії.

Під час виконання індивідуальних завдань здобувачі освіти сформували практичні навички, безпосередньо в організаціях і на підприємствах ознайомилися з виробничим процесом, технологічним циклом виробництва, бізнес-процесами тощо. Це посприяло оволодінню принципами функціонування й технологіями створення, впровадження й експлуатації інформаційних систем різного призначення.

Магістри збагатилися також досвідом спілкування з фахівцями з інформаційних систем і технологій, працюючи в реальному робочому колективі; мали можливість оцінити реальні вимоги ІТ-ринку й розвинути практичні навички, що будуть корисними в майбутньому працевлаштуванні.

Виробнича практика для магістрів є одним із ключових етапів навчання й має на меті узагальнення та вдосконалення здобутих ними знань, оволодіння професійним досвідом та готовності до самостійної діяльності. З успішним захистом звітів з виробничої практики студенти випускного курсу стали на крок ближче до здобуття омріяного фаху.

Олександра Свєженцева за інформацією кафедри інформатики
та фізико-математичних дисциплін
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.