Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Молоді вчені УжНУ ділилися науковими напрацюваннями на міжнародній конференції в ЛНУ ім. І. Франка

На І Міжнародну студентсько-аспірантську науково-практичну конференцію «Сучасні тренди в науці: міждисциплінарний підхід» УжНУ відрядив найбільшу регіональну делегацію

0 256
Минулого тижня велика делегація студентських наукових товариств факультетів УжНУ взяла участь у І Міжнародній студентсько-аспірантській науково-практичній конференції «Сучасні тренди в науці: міждисциплінарний підхід» у змішаному форматі у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Молоді вчені УжНУ ділилися науковими напрацюваннями на міжнародній конференції в ЛНУ ім. І. ФранкаФорум вітальними словами відкрили проректор з наукової роботи ЛНУ доктор хімічних наук, професор, академік НАН України Роман Гладишевський та голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених вишу бакалавр  спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Ростислав Клімов.

Молоді вчені УжНУ ділилися науковими напрацюваннями на міжнародній конференції в ЛНУ ім. І. ФранкаСпікери побажали учасникам успішних доповідей і задоволення від пошуку новітніх рішень для вирішення сучасних проблем через науку та її скарби.

На пленарному засіданні конференції було представлено доповіді щодо впливу штучного інтелекту на характер і динаміку російсько-української війни та стосовно міждисциплінарного поєднання фізики й археології через використання магнітометра для пошуку прихованих пам’яток.

Ужнівці виступили на секційних засіданнях, захопивши учасників із різних регіонів цікавими темами досліджень і глибиною їхнього опрацювання.

До слова, з-поміж регіональних представництв делегація УжНУ стала найбільш численною.

На першій секції заходу «Гуманітарні науки» виступила команда СНТ «Кліо» факультету історії та міжнародних відносин – четвертокурсники Василь Лазарчик та Іванна Бабинець, які є відповідно головами студентської ради й СНТ підрозділу. Молоді вчені представили аналіз комплексу подій романізації Великої Британії у I–III ст. і серпневого путчу 1991 року, виявивши контраст і спільності двох далеких і водночас близьких епох.

Молоді вчені УжНУ ділилися науковими напрацюваннями на міжнародній конференції в ЛНУ ім. І. ФранкаСтудент ІІ курсу Максим Наровський і третьокурсник Андрій Шворак розповіли про рідне Закарпаття через теми різного бачення його історії та міграції угорських племен українським степом.

А досить вузькоспрямовані й водночас нетипові тематики, що освіжили секцію історичних доповідей, розкрили Михайло Лендел і Надія Роуканич, розповівши слухачам про становлення Ордену тамплієрів та кумраністику як малорозроблену сферу досліджень в Україні.

Молоді вчені УжНУ ділилися науковими напрацюваннями на міжнародній конференції в ЛНУ ім. І. ФранкаУ роботі кількісно найбільшої секції «Суспільні науки» взяли участь студенти-політологи УжНУ Іван Шумський, Мартін Железнік, Антон Радько. Представники нашого вишу запропонували аудиторії з різними поглядами чудовий екскурс у такі універсальні проблеми, як кризи політичних партій, корупція в сучасних капіталістичних державах і етнополітичние представництво національних меншин у Сербії.

Студенти-психологи Анатолій Мирошник (голова СНТ ФСН), Мар’яна Зем’янська (заступниця голови СНТ ФСН), Валерія Бегагоєн та Євгенія Станичак занурили присутніх у світ дослідження людських пліток, подолання професійного вигорання, пошуків розуміння самотності як особливого явища.

Комплексний погляд на першу західноукраїнську модерну національну державу ЗУНР як систему органів публічного управління представив студент спеціальності «Публічне управління та адміністрування» Назар Байла.

Належну увагу до найбільш актуальних питань юриспруденції забезпечили голова СНТ юридичного факультету УжНУ Анна Калько й аспірантка та асистентка Поліна Малеш, розкривши питання гендерної рівності в умовах війни у порівняльно-правовому вимірі та особливості правової регуляції трудової міграції у законодавстві ЄС.

Дистанційно підтримати тренди конференції доєдналися голова СНТ економічного факультету Аліна Ямкова й студентка Ірина Дебель через аналітику розвитку малого і середнього бізнесу в Україні протягом війни та роботу інституту банкрутства у цей період.

Приємно відзначити, що секцію «Природничі науки» на 90 відсотків на конференції представляли ужнівці. Голова СНТ фізичного факультету Микола Біланчук презентував своє велике дослідження напівпровідникових газових сенсорів для систем медичної діагностики.

Молоді вчені УжНУ ділилися науковими напрацюваннями на міжнародній конференції в ЛНУ ім. І. ФранкаПісля цього масштабами своїх досліджень продовжили дивувати науковці біологічного факультету. Ішлося передусім про результати проєкту моніторингу поверхневих вод західної частини Закарпаття величезного колективу студентів (О.Гуца, В.Станинець, О.Гузинець, Ю.Данцо, Н.Каменца, А. Ладані, О.Черепанич, В.Джемига, В.Медьері, А.Бугайцова, М.Коштицька, А.Реган, А.Сегеді, М.Софілканич, А.Ванц, Д.Лях).

Також було представлено індивідуальне ґрунтовне дослідження студентки Олександри Гузинець на тему впливу різних індикаторів на мікроорганізми.

Після секційних засідань відбулося нагородження учасників іменними сертифікатами про участь у заході, а також подарунковий обмін виданнями й сувенірами між головами СНТ факультетів УжНУ та головою НТСАДіМВ ЛНУ імені Франка. Відтак молоді науковці обговорили перспективи створення спільних видань, реалізації просвітницьких програм, організації літніх шкіл, конференцій, обміну корисною інформацією.

За інформацією керівника делегації УжНУ Антона Радька,
студента ІІІ курсу спец. «Політологія»
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.