Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти УжНУ поспілкувалися з представниками Ужгородської міської ради

0 71

Студенти УжНУ поспілкувалися з представниками Ужгородської міської ради

12 березня студенти Ужгородського національного університету мали нагоду зустрітися з керівниками структурних підрозділів Ужгородської міської ради. Публічна зустріч мала на меті ознайомити молодь з роботою органів місцевого самоврядування та викликами в умовах війни, а також надати актуальну інформацію про стажування студентів УжНУ в структурних підрозділах Ужгородської міської ради.
Студенти УжНУ поспілкувалися з представниками Ужгородської міської ради

Альона Алмашій
Альона Алмашій
Мирослава Лендьел
Мирослава Лендьел

«Наша співпраця з Ужгородською міською радою розпочалася ще у 2018 році, – розповідає директорка Центру інновацій та розвитку УжНУ Альона Алмашій. – З того часу ми активно організовуємо багато спільних заходів. До прикладу, стажування студентів за програмою «Перший кар’єрний крок», премія міського голови, а також благодійні акції. Наша молодь мало обізнана в тому, що відбувається в місті, як працюють органи місцевої влади, які програми та пільги їм доступні. Ми організували цю зустріч, щоб виправити це».

Проректорка УжНУ з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел відзначила цінність цієї зустрічі для студентів: «Ви усі є ужгородцями, з народження чи віднедавна, і вам, безумовно, цікаво, що відбувається у місті, як ухвалюють рішення у міськраді та хто їх ухвалює. Сьогодні у вас є нагода поспілкуватися з представниками місцевої влади без посередників, поставити запитання й почути чесні відповіді. Я вам навіть трішки заздрю».

Іван Завидняк
Іван Завидняк
Алла Чернобук
Алла Чернобук

«Особливо важливо, щоб молодь розуміла, як функціонує міська рада в умовах воєнного стану», — зазначив заступник міського голови Ужгорода Іван Завидняк. «Ми відкриті для вас в соціальних мережах і готові давати відповіді не тільки сьогодні, а й консультувати з питань, які вас цікавлять, і надалі. Тому давайте цей час проведемо з максимальною користю для всіх».

Алла Чернобук, очільниця управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради, дала студентам цінну пораду — бути активними.

«У вас не так багато часу поза навчанням, але раджу відвідувати якомога більше заходів. Ви не знаєте, коли можете опинитися в правильному місці та в правильний час. Для мене зустріч із вами також корисна, тому що ми черпаємо ідеї саме від молоді. Ви є двигуном, який має направляти нас у певному напрямку», – наголосила пані Алла. Відтак розповіла про роботу свого управління й анонсувала декілька заходів.

Жанна Павлув
Жанна Павлув

Начальниця центру надання адміністративних послуг Жанна Павлув розповіла про досвід стажування студентів у ЦНАПі: «Ми завжди радо приймаємо молодь на стажування, адже вони нам дуже допомагають. Ми залучали студентів до рецепції, заповнення заяв, надання консультацій громадянам та безлічі інших послуг. Їм усе це було дуже цікаво, тож часто молодь просилася на стажування повторно». Також пані Жанна розповіла про адмінпослуги, які сьогодні надає ЦНАП, і зазначила, які з них можуть бути потрібними студентам.

Студенти, які прийшли на зустріч, скористалися нагодою поспілкуватися з представниками структурних підрозділів Ужгородської міської ради. Їх цікавили різні напрямки роботи муніципалітету й потенційна співпраця між місцевою владою та студентським самоврядуванням вишу. Також молодь висловлювала власні ідеї щодо розвитку міста й проведення цікавих заходів.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.