Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти УжНУ змінили гуртожитки на… військові казарми

З 30 червня впродовж місяця курсанти кафедри військової підготовки мають збір на території військової частини 15-го окремого гірсько-штурмового батальйону 128-ї бригади

0 496
Життя у справжніх казармах відтепер випробовують на собі курсанти кафедри військової підготовки – з 30 червня впродовж місяця мають збір на території військової частини 15-го окремого гірсько-штурмового батальйону 128-ї бригади.

Студенти УжНУ змінили гуртожитки на… військові казармиКурсанти другого року навчання перед присягою селяться до казарм і живуть за статутом: підйом о шостій, ранковий огляд, зарядка, заняття за розкладом, трохи вільного часу, вечірній огляд і відбій о десятій.

Розташувалися ужнівські військовики на двох поверхах казарми – хлопці й дівчата окремо. Харчуються теж по-армійськи: сніданок, обід і вечеря в їдальні за розкладом. Самовільні відлучення, ясна річ, заборонені, а от у звільнення відпускають – на кафедрі з порозумінням ставляться до потреб курсантів, адже вони паралельно складають сесії й захищають дипломні роботи на інших факультетах.

«Наразі військовий збір проходить близько півтораста майбутніх офіцерів запасу всіх спеціальностей: піхотинці, спецпризначенці, артилеристи та військові психологи, – розповідає заступник завідувача кафедри військової підготовки, підполковник запасу Ігор Єськін. – Упродовж місяця проводяться посилені практичні заняття на базі військової частини – курсанти закріплять навички – відповідно до напрямку підготовки».

Попереду – цілий місяць у берцях. Про результати навчання і враження самих студентів читайте у наступних публікаціях Медіацентру.

Завершиться військовий збір 29 липня присягою на вірність українському народові.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.