Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

У столиці урочисто вшанували лауреатів премії імені Дмитра Нитченка

Серед нагороджених і професорка УжНУ Галина Шумицька

1 6 032

У столиці урочисто вшанували лауреатів премії імені Дмитра Нитченка

У Національному музеї літератури в Києві відбулося нагородження лауреатів премії імені Дмитра Нитченка. Як ми вже повідомляли, цьогоріч нею вдостоєно докторку філологічних наук, професорку кафедри соціології та соціальної роботи Ужгородського університету, експертку офісу Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин, члена Соціолінгвістичної комісії при Міжнародному комітеті славістів Галину Шумицьку,  поета-пісняра, театрального та кінодраматурга Ігоря Жука і громадського діяча, актора, ексміністра культури, а нині військовика Збройних сил України Євгена Нищука.

Як зауважив у своєму виступі під час нагородження Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, кожен із цьогорічних лауреатів власним внеском утверджує великі справи, яким упродовж життя був відданий і відомий український меценат з Австралії Дмитро Нитченко, – справи посилення голосу українського слова й культури.

У столиці урочисто вшанували лауреатів премії імені Дмитра НитченкаЗа гарячими слідами урочистої церемонії живими враженнями від події з Медіацентром поділилася лауреатка премії, професорка УжНУ Галина Шумицька:

– «Червона калина…» у виконанні бійців ЗСУ, «Мені однаково…» від Євгена Нищука – голосу Майдану, авторські пісні під гітару Ігоря Жука, модерування Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя та пані Світлани Короненко, наснажливі виступи професора Павла Гриценка та інших лауреатів премії попередніх років, незрима присутність Михайла Слабошпицького перетворили нібито звичайний захід на священне дійство з відчуттям ДУХУ УКРАЇНСТВА! Купа цінних книг у подарунок і навіть вишитий рушник від Національного музею літератури літератури, квіти, вітання, перебування серед СВОЇХ…

У столиці урочисто вшанували лауреатів премії імені Дмитра НитченкаНа вході до музею плетуть маскувальні сітки. Неподалік на площі чин похорону полеглих ВОЇНІВ… Тривога… Сліди обстрілів… Активні роботи з відновлення моста… Усе це воєдино. На вулиці ковтаю каву зі смаком сліз. Щасливих. Надворі ВЕСНА. І це про ЖИТТЯ.

Щиро вдячна родині Дмитра Нитченка, Лізі українських меценатів за цю подію у моєму житті…

Вл. інф.,
фото Укрінформу

 

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.