Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

#УкраїнаНепереможна: студенти-журналісти й рекламники УжНУ ініціювали акцію підтримки своєї країни та її Збройних сил

Медійна молодь Ужгородського університету закликає долучатися до флешмобу, щоб згуртуватися й зберігати спокій у час інформаційного неспокою

0 192
Викладачі та студенти відділення журналістики
Викладачі та студенти відділення журналістики
Студенти та викладачі відділення журналістики Ужгородського університету влаштували флешмоб #УкраїнаНепереможна.

Охочі підтримати свою державу в тривожний час загрози повномасштабного вторгнення російських окупантів можуть сфотографуватися з прапором України й гаслом #УкраїнаНепереможна! Історія свідчить, що наш народ незламний у боротьбі за свою Батьківщину, за мир на рідній землі. Бо справжня Україна – непереможна.

Завідувач кафедри журналістики Євген Соломін зауважує, що ідея флешмобу виникла спонтанно – під час зустрічі активу студентів-журналістів і рекламників з викладачами. Наголосив, що молодь завжди в епіцентрі всіх масштабних перетворень – від студентської революції на граніті до Революції Гідності.

Тож не дивно, що в період потужного гібридного тиску Росії студентство в такий спосіб вирішило висловити свою громадянську позицію, підтримати Україну та її військо, яке 8-й рік поспіль боронить рідну землю. Україна непереможна – так було, є і буде. Цей меседж і став хештеґом.

Саме з цього селфі й розпочався флешмоб. Ідею стали популяризувати насамперед серед студентів. Молодь із задоволенням фотографується, робить селфі з прапором, гербом, символікою нашої держави, додає хештеґ #УкраїнаНепереможна! Так акція набирає обертів. До неї вже долучився філологічний факультет УжНУ, відтак – студенти-медійники Донецького національного університету імені Василя Стуса (в екзилі у Вінниці) та журналісти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка (евакуйований до м. Старобільська).

Першокурсниця-журналістка Каміла Кузьма розповідає, що концепцію флешмобу сформулювала студентська команда з групи rec.lamma: «Відразу подумала, що це справді крута ідея для підтримки України в час великої воєнної загрози. Вважаю, цей флешмоб не так про любов до України, тому що ми весь час її любимо, – він більше для того, щоб підтримати одне одного, згуртуватися й зберігати спокій у час інформаційного неспокою».

«Почувши про флешмоб, без роздумів вирішила підтримати цю ідею. Більшість із нас проводить час у соцмережах. Зробивши селфі з прапором України й написавши хештеґ #УкраїнаНепереможна, ми можемо нагадати фоловерам про те, як потрібна підтримка нашій державі. Об’єднавшись, ми переможемо. Нас не зламати! Хочу, щоб цей флешмоб поширювався й за межами нашого університету, аби до нього долучився кожен українець, патріот своєї Батьківщини», – ділиться першокурсниця Евеліна Чорій.

Медійна молодь Ужгородського університету закликає долучатися до акції-підтримки своєї держави та її Збройних сил. Україна – непереможна!

Алла Ревай, студентка відділення журналістики,
фото авторки та з соцмереж
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.