Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужнівці дізнавалися про нюанси ґрантових можливостей у науці

0 107
20–21 червня відбулася основна частина навчально-практичного та інформаційного заходу «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми “Горизонт Європа”». На зустрічі університетські науковці дізнавалися в теорії й на практиці про те, де шукати і як подаватися на ґранти у сфері науки, які вони відкривають перспективи та можливості.

Ужнівці дізнавалися про нюанси ґрантових можливостей у науціУжнівці дізнавалися про нюанси ґрантових можливостей у науціПривітав гостей ректор УжНУ Володимир Смоланка. Зокрема відзначив важливість заходу для науковців УжНУ: «Дякую, що йдете назустріч нам, поширюєте знання, поширюєте інформацію. У нас багато співробітників, науковців, які можуть і хочуть творити велику науку».

Ужнівці дізнавалися про нюанси ґрантових можливостей у науціВиконавча директорка НФДУ Ольга Полоцька у вітальному слові зауважила: «Ці заходи не для всіх — для тих, хто найбільш мотивований і найбільш зацікавлений. Ключове слово — це можливості. Нині ми всі, на превеликий жаль, в Україні розуміємо, що таке відсутні або обмежені можливості. Ґранти на наукові роботи — це шалені можливості, але боротися за них складно. Цього треба і можна навчитися. Хто скоріше опанує це мистецтво, для того ці можливості відкриватимуться сповна. Сподіваюся, що за ці два дні ми надамо не тільки інформацію, а й віру та мотивацію брати участь і отримувати як національні, так європейські ґранти».

Першою про міфи та реальність роботи НДФУ говорила завідувачка кафедри медико-біологічних дисциплін Надія Бойко. Зокрема науковиця акцентувала увагу на тому, що в організації люди працюють на власному ентузіазмі у вільний від основної роботи час. Часто це робота до пізнього вечора, а то й ночі. Однак усіх тут об’єднує одне — прагнення допомогти українській науці зростати, виходити на європейський і світовий рівень, давати користь світу. Пані Надії йшлося про те, що українські науковці — справді фахові й висококваліфіковані, а ґрантова підтримка допоможе підтримати й розкрити цей потенціал. Спікерка акцентувала й на тому, що конкурси НДФУ прозорі й спрямовані на відбір максимально мотивованих команд кандидатів.

Говорили про інституційне лідерство НДФУ під час війни, конкурси ґрантів та їх організаційний супровід, можливості у межах Програми «Горизонт Європа», конкурси у рамках кластеру «Цивільна безпека для суспільства», ґранти для бізнесу, юридичні аспекти та фінансові питання.

Після майстеркласу порталом «Funding and Tenders» перший робочий день завершили сесією питань і відповідей та нетворкінгом.

Другого дня обговорювали організаційно-правові аспекти конкурсів, процес адміністрування ґрантів та моніторинг виконання проєктів тощо.

Ужнівці дізнавалися про нюанси ґрантових можливостей у науціЗавершили так само майстеркласом — учасники дізнавалися, як формувати успішні проєктні заявки в рамках Програми «Горизонт Європа».

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.