Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужнівці долучилися до масштабної акції «16 днів проти насильства»

Масштабний захід дає змогу підвищити рівень обізнаності суспільства та є доброю нагодою закликати людей не терпіти, не мовчати

0 198
Мальвіна Кондратьєва і Наталія Сов’як
Мальвіна Кондратьєва і Наталія Сов’як
До 10 грудня в Ужгороді тривають заходи в межах щорічної Всесвітньої акції «16 днів проти насильства». До організації долучилися й представники Ужгородського національного університету.

Співорганізаторками відкриття акції на площі Театральній стали четвертокурсниці спеціалізації «Реклама та зв’язки з громадськістю» Наталія Сов’як і Мальвіна Кондратьєва. Дівчата спільно працюють над бакалаврським проєктом «Соціальний івент: від ідеї до втілення (творча робота)» (керівниця — доцентка кафедри журналістики Леся Поліха).

Зокрема, студентки роздавали ужгородцям брошури з інформацією про те, що робити у разі насильства. Наталія і Мальвіна вважають такі заходи вкрай важливими, адже можна привернути увагу до актуальних проблем. Як повідомив заступник начальника управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Закарпатській області Вадим Сітало, цьогоріч надійшло понад 2200 звернень щодо насильства в сім’ї (на 14 % більше за аналогічний період торік). На початку листопада в Ужгороді запрацювала спеціальна мобільна група з протидії домашньому насильству, котра вже мала 255 виїздів.

У контексті акції провідний фахівець соціально-психологічної служби УжНУ Світлана Кулакова в різних підрозділах вишу інформувала молодь про шляхи запобігання насильству.

Світлана Кулакова У ПГК
Світлана Кулакова У ПГК

Загалом заходи мають на меті збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства.

До слова, в Україні роблять кроки для подолання проблеми. У законі «Про запобігання та протидію домашньому насильству» уперше і фізичне, і психологічне насильство в родині визнано кримінальним злочином. А така масштабна акція, як «16 днів проти насильства», дозволяє підвищити рівень обізнаності суспільства та є доброю нагодою закликати людей не терпіти, не мовчати.

Ольга Брайлян,
фото Людмили Дітріх та з фейсбуку
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.