Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На факультеті історії та міжнародних відносин долучилися до всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Провідний спеціаліст соціально-психологічної служби УжНУ, психолог Світлана Кулакова прочитала просвітницьку лекцію для першокурсників

0 194
29 листопада, на виконання листа департаменту освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації «Про проведення Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”», на факультеті історії та міжнародних відносин провідний спеціаліст соціально-психологічної служби УжНУ, психолог Світлана Кулакова прочитала просвітницьку лекцію для першокурсників.
Світлана Кулакова читає лекцію
Світлана Кулакова читає лекцію

Студентів ознайомили із Законом України «Про запобігання і протидію домашньому насильству» від 7 грудня 2017 року, Порядком взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству й насильству за ознакою статі, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року.

На факультеті історії та міжнародних відносин долучилися до всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»Під час лекції йшлося про ознаки фізичного, сексуального, психологічного та економічного насильства у сім’ях, юридичні поняття в цій сфері. Особливу увагу пані психолог звернула на насильницькі дії та їх ознаки стосовно неповнолітніх.

На прикладі європейських країн, зокрема Швеції, Світлана Вікторівна висвітлила тему необхідності просвітницької психологічної роботи серед молодих сімей стосовно запобіганню насильницьким діям у подружжі. Студенти дістали листівки просвітницького змісту щодо конструктивної взаємодії у сім’ях та у спілкуванні з дітьми. Відтак Світлана Кулакова ознайомила молодь із типами сімей – патріархальною, матріархальною, егалітарною (найбільш сучасний вид сім’ї з максимально рівноправністю).

Провідний спеціаліст соціально-психологічної служби розкрила особливості взаємодії між членами згаданих видів родин; згадала про цикли розвитку сім’ї; причини появи домашнього насильства; способи конструктивного вирішення домашніх проблем, конфліктів; розповіла про вікові особливості дітей і методи виховання дошкільнят, школярів, підлітків без покарання (через довіру до батьків, добре сформовану прив’язаність та встановлення батьками чітких меж і правил).

Студенти дізналися також про організації, установи, до яких слід звертатися у разі домашнього насильства.

За інформацією факультету історії та МВ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.