Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти філологічного факультету долучилися до акції «16 днів проти насильства»

До молоді з просвітницькою лекцією завітали представники патрульної поліції краю – випускники Ужгородського університету

0 107

Студенти філологічного факультету долучилися до акції «16 днів проти насильства»

4 грудня в читальній залі Наукової бібліотеки УжНУ зі студентами філологічного факультету зустрілися представники патрульної поліції Закарпатської області. Захід відбувся у межах всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка триває з 25 листопада до 10 грудня.

Ініціаторкою й організаторкою зустрічі стала заступниця декана філологічного факультету з виховної роботи Марта Демчик. «До акції долучаються всі освітні заклади. Це важливо, бо ми навчаємо студентів і зобов’язані давати їм знання про їхні права, обов’язки, реагувати на будь-які прояви насильства як у сім’ї, так і в навчальному закладі. Крім того,  філологічний факультет готує майбутніх учителів, які будуть стикатися з такими речами у своїй практиці, тому повинні знати, як з цим боротися. Та й література, яку вивчаємо, теж часто присвячена боротьбі з найрізноманітнішими формами насильства.

На передньому плані – заступниця декана філологічного факультету з виховної роботи Марта Демчик
На передньому плані – заступниця декана філологічного факультету з виховної роботи Марта Демчик

На жаль, у нашій країні нині його надзвичайно багато, – розповідає Марта Іванівна. – Тому одну з акцій, які ми проводимо впродовж цих двох тижнів, вирішили зробити лекцією про насильство у сім’ї, школі. Для всебічного розгляду питання запросили патрульних поліції області, щоб вони розповіли, куди звертатися, які є можливості в потерпілого, якщо таке трапляється. Було цікаво ще й тому, бо наші спікери – випускники різних факультетів УжНУ. Тож студенти, крім корисної інформації, дістали й мотивацію: якщо буде бажання, зможуть після навчання пробувати себе й у професії поліціянта. Дуже вдячна нашим гостям за цікаву,  інформативну бесіду, а працівникам читальної зали книгозбірні – за сприяння у проведенні зустрічі й тематичну виставку матеріалів і літератури “Насильству немає виправдання”».

Зустріч розпочалася в формі лекції, яка в процесі перейшла у діалог. Ужнівці мали змогу поділитися особистими історіями й запитати, що їх цікавить. Інспекторка відділу зв’язків з громадськістю Мар’яна Павлишинець була головною спікеркою. Разом з колегами розповіли про форми насилля, як довести факт кожного з різновидів, запобігти й протидіяти таким злочинам.

Студенти філологічного факультету долучилися до акції «16 днів проти насильства»«Постраждалі від домашнього насильства мають право на безкоштовну психологічну й правову допомогу. Якщо хочете убезпечитися від кривдника, але не маєте змоги десь перебути якийсь час, ви можете звернутися до поліції на номер 102, де в разі потреби вас розмістять у кризовій кімнаті. Це тимчасове житло, в якому можна перебувати до 10 днів», – проінформувала Анастасія Мальована, командир батальйону управління патрульної поліції Закарпатської області.

Сніжана Безкровна, студентка відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.