Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужнівці разом із координатором проектів ОБСЄ в Україні обговорювали проблемні питання нацменшин

У гості до молоді Закарпаття, аби налагодити комунікативний зв’язок та ознайомитися з особливостями культур етнічних спільнот, завітали представники ромів, румунів, грузинів, кримських татар з усіх куточків нашої держави

0 529
Нещодавно студенти УжНУ взяли участь у молодіжній діалоговій платформі «Єдність в перспективі національної різноманітності», яка відбулася в Ужгороді в етно-велнес готелі «УнгварсЪкій».

Ужнівці разом із координатором проектів ОБСЄ в Україні обговорювали проблемні питання нацменшинПредставники таких нацменшин, як роми, румуни, грузини та кримські татари, з усіх куточків нашої держави завітали в гості до молоді Закарпаття, аби налагодити комунікативний зв’язок та ознайомитися з особливостями культур етнічних спільнот. Організаторами дводенного заходу виступили координатори проектів ОБСЄ в Україні.

Для учасників молодіжної платформи було влаштовано низку майстер-класів, які стосувалися прав людини, критичного мислення, а також медіаграмотності. Обговорення кожної з тем завершувалося активними дискусіями.

Ужнівці разом із координатором проектів ОБСЄ в Україні обговорювали проблемні питання нацменшин
Павло Величко

Враженнями від нового досвіду поділився четвертокурсник юридичного факультету Павло Величко. За словами хлопця, теми, які були представленні на заході, не нові, але цінним було щире неформальне спілкування з іноземцями, що обіймають високі посади в ОБСЄ.

«Нас вчили поважати думку одне одного й вести примирливий діалог. Запам’ятався культурний вечір. Ми розвіяли міф про сепаратизм на Закарпатті, а також зламали деякі власні стереотипи про життя інших націй. Корисним виявилося й саме знайомство з координатором ОБСЄ в Україні Вайдотасом Вербою», – додав Павло.

Ужнівці разом із координатором проектів ОБСЄ в Україні обговорювали проблемні питання нацменшин
Михайло Панов

Його одногрупник Михайло Панов зауважив, що діалогова платформа справді дала змогу побудувати толерантну й ефективну розмову між представниками різних мовних та етнічних спільнот.

«Я почув чимало нового й цікавого на цій зустрічі. Варта уваги лекція з проектного менеджменту, де ми в форматі «світового кафе» думали над реалізацією власних ідей. Сподобалося обговорення викликів, які нині стоять перед молоддю. Захід було проведено на найвищому рівні», – поділився студент.

Відео із заходу – нижче.

Young members of Ukraine's minority communities engage in dial…

Young representatives of Ukraine's various minority groups gathered in the western city of Uzhhorod to share issues facing their communities and to talk about ways to improve communication and cooperation. The Youth Contact Group supported by OSCE PCU supported by OSCE PCU hosted workshops designed to help young people from different backgrounds work through issues by engaging in dialogue and collaboration. Watch participants speak about their experiences. With Demyd Maiornykov, Viktor Chovka Представники молоді різних національних меншин України зібралися в м. Ужгород, щоб поділитися викликами актуальними для їх спільнот, а також задля покращення спілкування та взаємодії. Представники Молодіжної контактної групи (Youth Contact Group supported by OSCE PCU) підготували та провели майстер-класи, прагнучи допомогти молодим людям з різним досвідом пропрацювати важливі для них питання шляхом діалогу та співпраці.

Опубліковано OSCE Project Co-ordinator in Ukraine 6 вересня 2017 р.

Віра Лабич,
фото, відео – OSCE Project Co-ordinator in Ukraine
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.