Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужнівці заклали парк до 75-ліття університету й долучилися до всеукраїнського рекорду

Акцію підтримало близько 60 волонтерів-добровольців з УжНУ – як персоналу господарської частини, так і викладачів та студентів із різних факультетів

0 408

Ужнівці заклали парк до 75-ліття університету й долучилися до всеукраїнського рекорду

Біля центрального корпусу УжНУ вчора заклали паркову зону, а ще – підсадили кущі на живому паркані вздовж університетського паркінгу. Таким чином Ужгородський національний почав відзначати свою 75 річницю, а разом із тим долучився до встановлення всеукраїнського рекорду у рамках акції «Озеленення України».
Світлана Галла-Бобик із хімічного факультету і Юрій Бобик із факультету післядипломної освіти дерева, квіти та кущі висаджують часто
Світлана Галла-Бобик із хімічного факультету і Юрій Бобик із факультету післядипломної освіти дерева, квіти та кущі висаджують часто

В Ужгороді посадили майже 1 500 із мільйона дерев, які протягом доби висаджували в країні. Усе це роблять у рамках масштабної акції з озеленення, аби привернути увагу до проблем екології та вирубування лісів.

Ужнівці заклали парк до 75-ліття університету й долучилися до всеукраїнського рекордуВ УжНУ акцію підтримало близько 60 волонтерів-добровольців – як персоналу господарської частини, так і викладачів та студентів із різних факультетів.

Крістіна Товт
Крістіна Товт

Помічниця ректора Крістіна Товт каже: «Біля центрального корпусу УжНУ на БАМі ми висадили бирючину, туї, горіх лісовий і клен. Деревцята майже всі з ботанічного саду УжНУ, а лісові породи нам забезпечив держлісгосп. Закладання парку присвячуємо 75-му Дню народженню університету. Навесні парк досадимо, зробимо доріжки,і встановимо лавиці. Зараз представники географічного факультету роблять аерозйомку з розміткою та геолокацією дерев, а фахівці з інженерно-технічного факультету розробляють план парку».

Студенти, які долучилися до висаджування дерев, – здебільшого першокурсники. Для них улаштували вікторину, аби більше дізналися про університет, виграли невеличкі подарунки й ліпше познайомилися між собою.

Володимир Добош
Володимир Добош

Володимир Добош, студент ІІІ курсу економічного факультету: «Я давно хотів долучитися до такої екологічної акції, а тут з’явилася чудова нагода. Колись думав про впровадження «правила» в університеті: кожен студент щороку має посадити одне дерево. Це була б чудова практика. Але поки радіємо цьому заходу, тепер у нас буде ще більше зелені та свій парк. Радо з друзями прийшли сьогодні, атмосфера тут надзвичайно крута, а погода сприяє продуктивній праці».

Гуркірат Сінгх
Гуркірат Сінгх

А от студент медичного факультету №2 Гуркірат Сінгх навчається вже на 4-му курсі. Каже, приємно вражений такою ініціативою українців: «Я з родини фермерів, тож висаджувати рослини для мене – не нове заняття. На цю акцію мене запросив друг. І я подумав, що це добра нагода принести користь для природи. Це дуже класно, що в Україні переймаються такими проблемами і стараються берегти природу, поліпшувати стан довкілля. У мене на батьківщині, в Індії, ми щороку висаджуємо рослини, але це не такі масштабні акції. А в Україні дерева саджу вперше».

Упродовж дня в Ужгороді дерева висадили також у парку Перемоги (озеро на Кірпічці) та на радванському кар’єрі. Молодими деревами також поповнилися території у Мукачеві та Іршаві, а ще Мукачівське, Воловецьке та Рахівське лісництва.

Ксенія Шокіна, Вікторія Кенідра,
фото авторок
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.