Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

УжНУ працює над упровадженням електронного студентського квитка

Документ буде доступним у додатку Приват24 і, крім звичайних функцій, надаватиме додаткові переваги

2 237

УжНУ працює над упровадженням електронного студентського квитка

Постійно десь забуваєш чи губиш студентський квиток? Скоро стане на одну проблему менше! УжНУ спільно з ПриватБанком працює над розробкою електронного квитка, який зможуть випробувати наші студенти. Про задум та розробку Медіацентр дізнавався у проректора з науково-педагогічної роботи УжНУ Олександра Рогача.

«Восени наш університет подав запит до Міністерства освіти та науки на розробку електронного квитка, – розповідає Олександр Рогач. – Цей проєкт реалізуємо спільно з ПриватБанком. Він є доволі перспективним, оскільки передбачає значну економію бюджетних коштів та часу на виготовлення квитків. Нещодавно ми дістали підтвердження від міністерства на такий експеримент. Наступний етап – узгодження технічних моментів із Приватом».

УжНУ працює над упровадженням електронного студентського квиткаЗа задумом, електронний студентський квиток буде доступним у додатку Приват24. Ясна річ, насамперед він виконуватиме ті функції, що й звичайний: посвідчуватиме особу й надаватиме знижку у транспорті, кінотеатрах, музеях тощо. А крім того, дасть можливість користуватися і додатковими перевагами.

«ПриватБанк пропонує додаткові сервіси: можливість розміщувати розклади занять та оголошення, створювати чати для спілкування з іншими студентами, оплачувати навчання та гуртожиток тощо. Тобто функціонал ширший», – пояснює Олександр Рогач.

Для університету є й фінансова вигода: собівартість звичайного пластикового студентського – близько 60—70 гривень. А у додатку квитки будуть для УжНУ безкоштовними.

До слова, такими електронними студентськими вже користуються у Львівській політехніці. Тож УжНУ претендує стати одним із перших університетів у країні, чиї студенти зможуть скористатися такими перевагами.

Варто сказати і про впровадження електронних студентських квитків у додатку «Дія». Таку новацію нещодавно втілило Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством освіти і науки. У «Дії» він працює як звичайний студентський – посвідчує особу та дає змогу скористатися певними знижками. Однак ширшого функціоналу в «Дії» немає – просто студентський у смартфоні, а не в гаманці.

Світ не стоїть на місці, розвивається та змінюється. І те, що ще кілька років тому здивувало б, сьогодні стає реальністю. А наші студенти будуть одними з тих, хто відчує ці зміни серед перших.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.