Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В Ужгородському університеті переглянули фільм до ювілею проголошення Карпатської України

На демонстрацію в одній із найбільших аудиторій головного навчально-лабораторного корпусу УжНУ зібралися студенти різних факультетів

0 171
Вісімдесят років уже історичній події, яка стала однією зі сторінок визвольної боротьби українців. У ніч проти 15 березня 1939 року в Хусті проголосили незалежність Карпатської України. В Ужгородському національному університеті з нагоди знакової дати влаштували перегляд тематичного документального фільму.

В Ужгородському університеті переглянули фільм до ювілею проголошення Карпатської УкраїниВ одній із найбільших аудиторій головного навчально-лабораторного корпусу зібралися студенти різних факультетів.

У стрічці йшлося про хронологію становлення Карпатської України на чолі з Президентом Августином Волошином та дальшу окупацію територій угорськими військами. Ці події ілюструє інфографіка, підготована Українським інститутом національної пам’яті разом із Українським кризовим медіацентром.

Карпатська Україна – це приклад незламного прагнення нашого народу до незалежності й української самоідентифікації.

Показово, що національними символами Карпатської України визначили синьо-жовтий прапор, гімн «Ще не вмерла України…», герб — червоний ведмідь на лівому срібному півполі й чотири сині та три золоті смуги в правому півполі й тризуб з хрестом на середньому зубі.

Насамкінець заходу кандидат історичних наук Володимир Гиря наголосив: хто не знає власної історії, не має майбутнього.

Тож пам’ятаймо героїчні сторінки минулого!

Ольга Брайлян,
фото Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.