Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ відбулася цифрова конференція, присвячена технології 5G

Присутні дізналися про особливості розвитку технології 5G й інновації в цій галузі, використання в освіті, науці, економіці й різних сферах життєдіяльності, її взаємодію зі штучним інтелектом; почули спростування міфів про вплив 5G на здоров’я людей

0 273
19 червня в Ужгородському університеті відбулася цифрова конференція «За межами швидкості: використання всього потенціалу 5G». Її організували в межах міжнародного проєкту «Розширення можливостей високих технологій для закладів вищої освіти» (Skills2Scale), що спрямований на розробку і впровадження передових інноваційних і підприємницьких освітніх програм у сфері технологій Beyond 5G.

В УжНУ відбулася цифрова конференція, присвячена технології 5GІніціативу «Розширення можливостей високих технологій для закладів вищої освіти» (Skills2Scale) фінансує Європейський інститут інновацій і технологій (EIT). Серед партнерів — Ужгородський національний університет, Політехнічний університет Валенсії, Технічний університет Ліберця, Лапландський університет, Грецька премія в галузі підприємництва, Національний центр наукових досліджень Demokritos, Fogus Innovations & Services P.C., Фонд регіонального розвитку Центральної Македонії та Католицький університет Португалії.

Іван Миронюк
Іван Миронюк

Вітав учасників конференції проректор із наукової роботи УжНУ, головний менеджер проєкту Іван Миронюк: «Наша конференція, як і весь проєкт, має значущу назву — і сьогодні будемо говорити про використання потенціалу 5G. Звичайно, це питання перспективи, адже ми поки що не маємо у своєму просторі таких технологій. Однак готуємося до нових звершень крок у крок з країнами Європи і Америки. Ця конференція є завершальним заходом проєкту, який тривав 14 місяців. Він добігає кінця, і ми хочемо подякувати всім, хто був дотичним до його виконання. Цей проєкт став першим кроком до впровадження технології 5G у наше повсякденне життя й освітній процес».

Модерувала конференцію інженерка першої категорії відділу науково-грантової діяльності УжНУ Інга Бесеганич. Серед доповідачів у форматі онлайн були присутні фахівці з Греції, Іспанії, Фінляндії, Чехії. Від Ужгородського університету доповідали Тетяна Бабука, координаторка відділу грантової діяльності УжНУ, Олександр Гомонай, доцент кафедри оптики фізичного факультету, Ганна Костов’ят, доцентка кафедри фінансів і банківської справи економічного факультету, Катерина Скубенич, начальниця відділу патентно-ліцензійного забезпечення та комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності, Євгенія Гайович, начальниця відділу електронного навчання ЦІТ, Надія Бойко, завідувачка кафедри медико-біологічних дисциплін, Євген Костенко, декан стоматологічного факультету та Мирослав Гончарук-Хомин, завідувач кафедри терапевтичної стоматології.

Присутні мали змогу дізнатися інформацію про особливості розвитку технології 5G й інновації в цій галузі. Багато доповідей було присвячено використанню 5G в освіті, науці, економіці й різних сферах життєдіяльності. Також доповідачі розвінчали міфи про вплив цієї технології на здоров’я людей, обговорили перспективи розвитку 5G. Не оминули й теми штучного інтелекту та його взаємозв’язку з комунікаційною мережею 5G.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.