Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Віртуальну подорож Словаччиною зініціювала на філфаку лекторка словацької мови та культури Яна Кесселова

Викладачі і студенти відділення словакістики й богемістики УжНУ мали нагоду зустрітися з провідними науковцями Пряшівського університету

0 263
Навчання на філологічному факультеті УжНУ хоч і перейшло у віртуальну площину, та не обмежило спілкування студентів і викладачів, ба навпаки – розширилися можливості традиційного навчання. Підтвердженням цього є значна кількість онлайн-занять закордонних науковців для студентів філфаку.

Віртуальну подорож Словаччиною зініціювала на філфаку лекторка словацької мови та культури Яна КесселоваЧергова віртуальна лекція – екскурсія Словаччиною «Krajina Slovenskej republiky – prírodné zaujímavosti» відбулася 7 квітня на платформі Google Meet з ініціаціативи лекторки словацької мови та культури професорки Яни Кесселової.

Цього разу викладачі та студенти відділення словакістики й богемістики УжНУ мали нагоду зустрітися з провідними науковцями Пряшівського університету – докторами природничих наук Мартіном Росичем та Штефаном Коцо, викладачами Томашем Пастернаком та Матушем Максіном. Четверо мандрівників-географів ознайомили студентів зі Словаччиною з різних боків: щодо особливостей ландшафту, культури, історії СР, цікавих природних об’єктів. Ґрунтовні розповіді науковців органічно доповнила фото- та відеофіксація унікальних пам’яток культури, історії, природи окремих регіонів Словаччини.

Учасників віртуальної екскурсії привітали деканеса філологічного факультету УжНУ Галина Шумицька, Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Павол Паніс та представниця Міністерства освіти, науки та спорту Словаччини В’єра Гутова. До заходу долучилися також студенти Львівського національного університету імені Івана Франка, вчителі та учні окремих загальноосвітніх закладів Закарпаття, де вивчається словацька мова.

Лекція відбулася за підтримки ґрантового проєкту Департаменту для словаків, які проживають за кордоном, Міністерства освіти, науки та спорту Словаччини, Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді та лекторату словацької мови та культури в Ужгороді.

За інформацією завідувачки кафедри словацької філології доцентки Наталії Петріци
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.