Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Військова кафедра та ФСН налагоджують роботу психологічної лабораторії при університеті

Підрозділ функціонує безкоштовно, а звернутися сюди можуть усі, хто має таку потребу, хоч перевагу надають військовослужбовцям

0 156

Військова кафедра та ФСН налагоджують роботу психологічної лабораторії при університеті

Морально розвантажитися всім, хто цього потребує, допоможе психологічна лабораторія, яка цьогоріч запрацювала при кафедрі військової підготовки УжНУ. Передусім вона розрахована на військовослужбовців, однак радо прийме усіх відвідувачів. Днями представники мілітарного підрозділу вишу поспілкувалися з колегами з факультету суспільних наук та домовилися про дальшу співпрацю.

Під час службової наради щодо перспективних напрямків організації та розвитку лабораторії викладачі кафедри Петро Марко та Марія Славич розповіли про завдання психологічної лабораторії, де мають можливість практикуватися студенти військової кафедри, що опановують психологію. Долучилися до обговорення представники кафедри психології факультету суспільних наук Вікторія Синишина та Едуард Соломка. Так спільно сформували бачення практичного функціонування психологічної лабораторії.

Петро Марко мав нагоду ознайомитися з особливостями функціонування таких лабораторій в інших навчальних закладах країни, тож УжНУ використає найкращий досвід колег.

Марія Славич розповіла про перші кроки роботи лабораторії, зокрема про польову пошту, яка тут постійно працює. «Студенти активно пишуть листи пораненим бійцям, встановлюючи психологічний зв’язок із учасниками бойових дій», – каже викладачка.

Серед наукових інтересів Вікторії Синишиної – психологія діяльності в особливих умовах, тож вона запропонувала в рамках фахової підготовки військових психологів застосувати психотренінгові програми, використовуючи техніки наводнення, експозиції. Таким чином нинішні студенти – майбутні військові психологи – напрацюють навички роботи в реальних екстремальних умовах.

А з ініціативи Едуарда Соломки в процесі діяльності лабораторії передбачать надання психологічної допомоги учасникам АТО (ООС) та будуть використовувати тренінги для формування взаємодії в групах і вирішення конфліктних ситуацій.

У ході зустрічі підтримали й пропозицію завідувача кафедри військової підготовки Василя Олійника  щодо придбання та застосування в роботі новітніх технологій психологічного діагностування особистості задля оптимального вирішення проблем клієнтів.

Зауважимо, що психологічна лабораторія функціонує безкоштовно, а звернутися сюди можуть усі, хто має таку потребу, хоч перевагу надають військовослужбовцям.

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.