Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«Все починається з мрії»: студентам розповіли, як утілювати в життя найбожевільніші ідеї

Днями директор ГОГОЛЬFESTу Максим Демський переконував ужнівську молодь у тому, що все можливо, – головне цим горіти

0 315
Максим Демський
Максим Демський
Про що ви мрієте? Чого б вам хотілося понад усе-усе на світі? Іноді здається, що ідея настільки божевільна, що реалізувати її, та ще й не маючи ні досвіду, ні фінансів, – неможливо. Днями директор ГОГОЛЬFESTу Максим Демський переконував студентів УжНУ в тому, що все можливо, – головне цим горіти.

Давно відома проста істина: з’їсти можна навіть слона, але – по частинах. Так і тут: щоб здійснити мрію, потрібно горіти своєю ідею і йти до її втілення поступово.

Колись ідея створення масштабного мистецького фестивалю здавалася справжнім слоном: що? як? де взяти гроші? Однак задум не просто вдалося втілити в життя – це стало поштовхом до створення регіональних фестивалів. Так народився ГОГОЛЬFEST. Зрештою, як зауважив директор фестивалю, «неможливо щось зробити, якщо не робити помилок. Навіть найуспішніші бізнесмени помиляються, навіть найкрутіші режисери знімають фігню».

«Все починається з мрії»: студентам розповіли, як утілювати в життя найбожевільніші ідеїРецепт успіху простіший, ніж ти думаєш: «Ваше життя – це сон. Щоб пробудитися, потрібно рухатися. Щодня ми всі робимо однакові, доведені до автоматизму дії. Навіть навчання в університеті часто перетворюється на рутину. Це нескінченний день сурка – щодня одне й те саме. А тут гоп – і тобі 40», – каже Максим Демський. – «Передусім треба розуміти, ЧОГО ТИ ХОЧЕШ? Очі мають горіти! Вони горять лише тоді, коли мрієш».

Власне, за словами Демського, він робить те, що робить, бо для нього важливо, в якій країні завтра житиме його дитина. До слова, студенти цю думку поділяють і висловили бажання залишатися в Україні та розбудовувати її, робити те, що буде корисним не лише для однієї людини, а для всього суспільства.

То як же втілити у життя найбожевільніший задум? Виконуйте по пунктах:

  • Ідея (якщо у вас горять очі, ви знайдете однодумців).
  • Команда (коли ви маєте однодумців, разом зможете знайти фінансування).
  • Ресурс (коли є гроші, то місце знайдеться).
  • Локація (а далі – сам захід).

А чому б не втнути свій локальний мистецький фестиваль в Ужгороді? Нині ГОГОЛЬFEST проводять у п’яти містах України, і вже у вересні мають намір долучити до цього руху й наше місто.

Річ у тім, що кожен регіон унікальний і саме завдяки цьому фестивалю вдається показати родзинку краю не лише туристам, а навіть місцевим, які будуть здивовані не менше.

«Все починається з мрії»: студентам розповіли, як утілювати в життя найбожевільніші ідеїЩо потрібно, аби стати частиною ужгородської команди, і хто потрібен? О, тут неоране поле роботи, й реалізувати себе зможе кожен! Потрібні піарники, фотографи, логісти, перекладачі, ґестменеджери, техніки та ще багато інших волонтерів. Наразі долучитися до команди однодумців можна через Дану Гіді.

Орієнтир до здійснення задуму: «Якщо ти не можеш сформулювати свою ідею одним реченням – це не те».

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.