Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Юридичний факультет виступив співорганізатором міжнародного форуму з проблем інтелектуальної власності в Україні та ЄС

Учасники конференції виступили з ініціативою створити в Закарпатській області Асоціацію захисту прав інтелектуальної власності

0 1 116
Юридичний факультет виступив співорганізатором міжнародного форуму з проблем інтелектуальної власності в Україні та ЄС
Під час форуму
Вперше на Закарпатті відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми інтелектуальної власності в Україні та Європейському Союзі». Форум влаштували на базі курортного готелю «Квеле Поляна» в селі Поляні Свалявського району з 30 вересня по 1 жовтня.

Організатором заходу став ТзОВ «СНК груп» в особі доцента, адвоката Степана Литвина, а співорганізаторами – кафедра цивільного права та процесу юридичного факультету УжНУ на чолі з професором  Сібіллою Булецою, Господарський суд в Закарпатській області представляв голова суду О. Васьковський та партнер зі Словацької Республіки – директор «Východoeurópskej agentúry pre rozvoj n. o.» Йозеф Затько.

Юридичний факультет виступив співорганізатором міжнародного форуму з проблем інтелектуальної власності в Україні та ЄСПроблематика прав інтелектуальної власності була окреслена під широким кутом сфер: використання майнових і немайнових прав інтелектуальної власності; кіберзлочинності; питань обліку об’єктів інтелектуальної власності на підприємствах, установах, в організаціях; судова практика.

Відкриваючи конференцію, проректор з інноваційно-корпоративної роботи та адміністрування Харківського національного університету радіоелектроніки, академік Європейської академії природничих наук  професор В. Россіхін поділився досвідом ХНУРЕ у питанні захисту інтелектуальної власності. У своїй доповіді «Колізія в праві: проблеми вирішення (в контексті судової практики)» суддя Господарського суду Закарпатської області О. Йосипчук поінформував про колізійні питання з використанням об’єктів інтелектуальної власності.

Юридичний факультет виступив співорганізатором міжнародного форуму з проблем інтелектуальної власності в Україні та ЄСДоцент кафедри цивільного права та процесу юридичного факультету УжНУ, адвокат С. Литвин розкрив тему «Розпорядження майновими правами інтелектуальної власності». Начальник СУ ГУНП в Закарпатській області Я. Фатула  ознайомив зі структурою та завданнями кіберполіції у захисті інтелектуальної власності та навів приклади кіберзлочинів. Доцент кафедри кримінального права і процесу юридичного факультету Ужгородського університету Я. Ступник доповнив доповідь інформацією про кримінальну відповідальність у разі порушення прав інтелектуальної власності.

Доцент кафедри права Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ А. Киричук продемонструвала презентацію «Аналіз європейського досвіду щодо прецедентного регулювання питань інтелектуальної власності».

Професор С. Булеца навела приклади застосування об’єктів інтелектуальної власності Європейськими країнами.

Адвокат із Києва О. Кононець проаналізувала практику захисту інтелектуальної власності. Доцент кафедри цивільного права № 2 Національного юридичного університету ім. Я.Мудрого В. Піддубна розкрила питання правової природи договору комерційної концесії (франчайзингу).

Юридичний факультет виступив співорганізатором міжнародного форуму з проблем інтелектуальної власності в Україні та ЄС
Учасники конференції

Учасники конференції виступили з ініціативою створити в Закарпатській області Асоціацію захисту прав інтелектуальної власності.

За інформацією юридичного факультету УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.