Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

За три тижні Волонтеріат УжНУ закупив допомоги для передової на понад 8 тисяч євро

Хоча всіх благодійників не перелічити – цінуємо кожного!

0 129
Цього року Волонтеріат УжНУ став офіційною громадською організацією. Це розширило можливості для благодійності — тепер ужнівські волонтери можуть збирати кошти на офіційний рахунок і спрямовувати їх на допомогу тим, хто цього потребує. Про обсяги допомоги Медіацентру розповіла голова правління ГО «Волонтеріат УжНУ» Крістіна Товт.
За три тижні Волонтеріат УжНУ закупив допомоги для передової на понад 8 тисяч євро

Останнім часом збирати фінансову допомогу стало складніше, адже чим довше триває війна, тим більше виснажуються в людей ресурси. Проте й через 3 місяці повномасштабної війни залишаються ті, хто виділяє зі свого бюджету кошти на допомогу армії. Українці щодня надсилають на рахунок Волонтеріату УжНУ чи передають волонтерам особисто в руки гроші. Зі слів Крістіни Товт, найменший внесок становив 20 гривень, а найбільший — 65 000.

«Приблизно за 3 тижні квітня-травня ми закупили допомоги більш ніж на 8 тисяч євро. Найкрупніше з купленого на ці гроші, і ми цим пишаємося, (*усміхається. — Прим. авт.) — дрон, проєктор, 3g/4g комплект та антена до нього. Також нам передали їжу для військових та корм для тварин на суму 7 тисяч євро. Від партнерів та просто небайдужих громадян отримали декілька генераторів, пальники, спальники, тактичний одяг, взуття, аптечки за стандартами НАТО, турнікети, рації. Особливо нас підтримують благодійник зі США Василь Тегза, голова Філії Союзу українців у Сату Маре (Румунія) Люба Горват, Нора Тунас Браттенг із Норвегії, Якуб Галас зі Словаччини, президентка асоціації іммігрантів в м. Гондомар Наталія Хміль та представник української діаспори при вищому комісаріаті з міграційних питань в Португалії. Хоча всіх наших благодійників не перелічити, цінуємо кожного з них», — розповідає волонтерка.

Допомогу відправляли переважно військовим 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади на Маріупольський та Запорізький напрямки, а також до Десни та Чорнобаївки.

Докладайте й свою копієчку до спільної перемоги. Ось рахунок:

Найменування отримувача: ГО ВОЛОНТЕРІАТ ДВНЗ УЖНУ
Код отримувача: 44874594
Рахунок отримувача: UA573052990000026009003608436
Назва банку: АТ КБ “ПРИВАТБАНК”

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.