Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«Завдяки вашій книзі я закохалася в Ужгород» – вдячна читачка під час акції «Письменник за прилавком»

У «Кобзар» до читачів завітала й Тетяна Літераті

0 120

«Завдяки вашій книзі я закохалася в Ужгород» –  вдячна читачка під час акції «Письменник за прилавком»

Для багатьох містян п’ятниця асоціюється не лише з кінцем тижня, а й із виходом нових історій у рамках проєкту журналістки Тетяни Літераті «Втрачений Ужгород». Днями авторка взяла участь в акції «Письменник за прилавком», що триває у книгарні «Кобзар». Там Тетяна поспілкувалася зі вдячними читачами й підписала книги, які містяни вже традиційно купують і для сімейних бібліотек, і на подарунки до новорічно-різдвяних свят.

«Це не перша акція «Письменник за прилавком», у якій беру участь, — ділиться Тетяна Літераті. — Але цього разу особливий досвід і акція. Бо попри війну організатори вирішили продовжити книжкову традицію. Й ідейний натхненник акції професор УжНУ Федір Шандор із фронту сказав: «Треба». Люди мають читати й знайомитися з письменниками. Я цього року не випустила нічого, прийшла зі старими книжками. Дуже складний для видавців та авторів рік — вийшло дуже мало книг, бо здорожчало видавництво. Але ужгородці однаково хочуть зробити подарунки до свят своїм близьким і цікавляться старими виданнями. Також багато хто зацікавився можливістю придбати першу книгу «Ужгород. Невигадані історії», яка вийшла ще 2017 року, й її попередні тиражі давно розпродані. Тепер є дотиражування, тож це нагода для всіх, хто шукав першу книгу».

Саме першу книгу Тетяна рекомендує тим, хто ще не знайомий з її роботами й хоче дізнатися більше про історії будівель міста. Серед таких і Марина. Дівчина приїхала в Ужгород із Дніпра й, зізнається, саме завдяки статтям Тетяни закохалася у місто.

Марина каже: «Я побачила статті Тетяни у Фейсбуку. Прочитала першу, а далі зачиталася й стала прихильницею її творчості. Я перечитала не лише свіжі публікації, а й старіші. Мені дуже цікаво читати про будинки: хто там жив, як складалися їхні долі. Також дуже сподобалася відеоверсія «Втраченого Ужгорода». Іноді навіть ходжу містом та шукаю ті будинки, про які Тетяна написала».

Ксенія Шокіна, Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.