Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

ЗНО на 200 без репетиторів: рецепт успіху відкрив студент фізфаку УжНУ

Першокурсник фізичного факультету Олександр Бокотей торік ЗНО з математики склав на максимум, українську мову та літературу – на 192, англійську – на 189 і обрав Ужгородський університет

0 595
Олександр Бокотей
Олександр Бокотей
2019 року ЗНО з математики на максимум склали 98 абітурієнтів зі всієї України. Серед них і Олександр Бокотей – першокурсник фізичного факультету Ужгородського національного університету (спеціальність «Телекомунікації та радіотехніка»), переможець обласних етапів Малої академії наук України з фізики та астрономії. Готувався самостійно й до того ж набрав 192 бали з української мови та 189 – з англійської. Як удалося здобути такий високий результат і чому обрав УжНУ – далі.
  • Звідки Ви, у якій школі навчалися? Яке Ваше хобі?

– Я з Ужгорода. До восьмого класу навчався в Лінгвістичній гімназії ім. Т.Г. Шевченка. Далі продовжив здобувати освіту в Ужгородській загальноосвітній спеціалізованій школі-інтернаті з поглибленим вивченням окремих предметів. Саме тут обрав для себе фізико-математичний напрямок навчання. Моє хобі – активний відпочинок. Раніше займався плаванням, а тепер відвідую тренажерний зал. Дуже люблю подорожувати.

  • Як визначилися зі спеціальністю?

– До її вибору я поставився досить серйозно, тому визначався довго. Телекомунікації та радіотехніка є перспективним напрямком сучасних ІТ-технологій, а на ринку праці – не так багато спеціалістів цієї галузі.

  • Якою була підготовка до тестування?

– До ЗНО готувався сам. То була моя принципова позиція. Рейтингові 200 балів насправді не так легко набрати, тому що цілий навчальний рік доводиться наполегливо працювати над собою.

  • Нерідко, якщо людина складає на високі бали математику, то з гуманітарними дисциплінами їй впоратися важче. І навпаки. Поділіться, який Ваш рецепт успіху?

– Українська та англійська мені давалися не так важко, оскільки до 8 класу навчався в Лінгвістичній гімназії ім. Т.Г. Шевченка в Ужгороді. А математика стала моїм улюбленим предметом ще з шостого класу, і за це я вдячний своїй учительці Марії Олександрівні, яка консультувала мене й надалі щодо завдань підвищеної складності.
Насправді рецепт успіху досить простий: що більше часу витратиш на підготовку – то більше балів набереш. Абітурієнтам раджу придбати збірники для підготовки до ЗНО й по можливості розв’язувати максимальну кількість тестових завдань.

  • Довго звикали до університетського ритму? Що було новим?

– Звикати навіть не довелося, адже в старшій школі уроки в нас проводилися у форматі пар. Новими для мене виявилися лекції, практичні завдання та сесії.

  • Як минула перша сесія? На Вашу думку, що складніше: ЗНО чи іспити в університеті?

– Перша сесія минула непогано, я б навіть сказав – чудово. За модульною системою всі заліки та іспити склав «автоматом». Лише з історії готувався до іспиту. У результаті сесія – на «відмінно». На мою думку, ЗНО складніше, ніж сесія в університеті, адже охоплює значно більше матеріалу й завдань набагато більше.

«Міс і Містер фізичного факультету -2019»
«Міс і Містер фізичного факультету – 2019»
  • У стипендіальному рейтингу за перший семестр маєте 5 додаткових балів. Напевне, брали участь у наукових заходах?

– Додаткові бали дістав за участь у конкурсі «Міс і Містер фізичного факультету». Щодо наукових заходів, то цьогоріч планую виступити на науковій конференції.

  • Чому все-таки Ужгородський університет?

– Навчання в УжНУ дає можливість здобути якісну і престижну освіту, адже виш посідає провідні позиції в національних і міжнародних рейтингах. Професорсько-викладацький склад забезпечує високий рівень викладання дисциплін. Є можливість навчатися за обміном у закордонних університетах. То чого ще шукати?

Спілкувалася Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.