Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Як ужнівські туризмознавці мандрували Тернопільщиною

На факультеті дотримуються девізу: подорожі навчають більше, ніж будь-що інше

0 519
«Подорожі навчають більше, ніж будь-що інше. Іноді один день, проведений в інших місцях, дає більше, ніж десять років життя вдома» – ці слова Анатоля Франса стали девізом для цьогорічних першокурсників, які нещодавно повернулися з незабутньої подорожі Україною.

Як ужнівські туризмознавці мандрували ТернопільщиноюНезмінним флагманом мандрівки стала декан факультету Наталія Габчак, яка впродовж туристичного маршруту ділилася «секретами» обраної молоддю професії.

Першим зустріло студентів файне місто Тернопіль. На жаль, транспортне сполучення між обласними центрами внесло свої корективи в подорож, але у нічній екскурсії містом був свій особливий шарм. Центральна частина Тернополя вразила своєю величчю та насиченістю історико-культурними пам’ятками. Особливо запам’ятався Тернопільський став з островом кохання – такого точно більше ніде не знайдеш в Україні.

Як ужнівські туризмознавці мандрували Тернопільщиною
Успенська церква

Наступною туристичною дестинацією став Чортків – місто з багатою історією. Його візитівкою є величезна кількість храмів різних конфесій. Студенти-туризмознавці відвідали найдавніший зразок дерев’яної архітектури Поділля – Успенську церкву. Храм, виконаний у незвичному для Західного Поділля стилі з використанням традицій як подільської, так і карпатської шкіл дерев’яного зодчества, нагадав нам рідне Закарпаття.

На площі Ринок нас чекав домініканський костел св. Станіслава – один із найвеличніших католицьких храмів України.

Однак найбільшим відкриттям для усіх нас виявилося невеличке містечко Бучач, що подарував світові чимало видатних постатей, серед яких і лауреат Нобелівської премії з літератури.

Як ужнівські туризмознавці мандрували Тернопільщиною
Руїни Бучацького замку

Найдавнішою тутешньою памʼяткою  є руїни замку, спорудженого українськими феодалами Бучацькими. Студенти також відвідали й найголовнішу атракцію Бучача, без фото якої не обходиться жодне видання, присвячене українському бароко та архітектурі взагалі. Мова, звичайно, йде про шедевр Б. Меретина та Іон. Пінзеля ‒ міську Ратушу. В жодній іншій споруді епохи бароко на Україні скульптура не перебуває в такому ж неподільному єднанні з архітектурою.

Виснажені, але натхненні студенти вирушили на оглядини останнього об’єкту по маршруту ‒ костелу Успіння Пресвятої Богородиці видатного скульптора Галичини Іоана Георгія Пінзеля. Унікальність споруди в тому, що Пінзель зі своїми учнями вирізьбив вівтар святого Юди Тадея з дерева і взяв перед ним шлюб, хрестив дітей.

Юні туристи навіть не здогадувалися, що це далеко не всі сюрпризи, які чекали на них у подорожі Тернопільщиною!

Як ужнівські туризмознавці мандрували Тернопільщиною
Екскурсія нічним Тернополем

Новий день приніс найочікуванішу зустріч нашим першокурсникам з однолітками Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Нас запросили на традиційну посвяту в студенти, історія якої сягає 1992 року. Локацією заходу було обрано туристичну базу «Лісова» поблизу с. Скоморохи Бучацького району. Загалом участь у заході взяло понад 120 студентів.

Програма святкування включала різноманітні конкурси як розважального, так й інтелектуального характеру, запалювання ватри, присягу студентів і, звичайно ж, запальну вечірку.

Такі заходи сприяють здруженню студентства різних навчальних закладів, а також є хорошою можливістю оцінити прихований потенціал наших колег!

P.S. Особливу подяку висловлюємо декану географічного факультету Тернопільського національного педагогічного університету Андрію Кузишину, заступнику декана з навчальної роботи Наталії Флінт, а також нашому екскурсоводу – Богдану Гавришок.

За інформацією факультету туризму та МК
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.