Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти й викладачі факультету туризму та МК побачили одне з природних чудес Тернопільщини

Печера Кришталева подарувала учасникам туристично-краєзнавчої подорожі незабутні враження

0 415
Студенти й викладачі факультету туризму та МК побачили одне з природних чудес Тернопільщини
Викладачі та студенти факультету туризму та МК
Під час нещодавньої туристично-краєзнавчої подорожі Тернопільщиною студенти й викладачі факультету туризму та міжнародних комунікацій 29 вересня мали унікальну нагоду відвідати одне з природних чудес, на які так багатий цей цей західноукраїнський край, а саме – найвідомішу з печер області – Кришталеву, що в селі Кривчому Борщівського району.
Студенти й викладачі факультету туризму та МК побачили одне з природних чудес Тернопільщини
У печері

На Тернопільщині сьогодні налічують понад сотню печер, сім із яких, у тому числі й відвідана Кришталева, належить до пам’яток природи загальнодержавного значення. Перша писемна згадка про неї датована 1721 р., вона вважається найдавнішою та найвідомішою в цих краях.

Особливої уваги заслуговує той факт, що печера цілком доступна для відвідувачів, адже при довжині ходів 22 км екскурсійний маршрут становить близько 2,5 км.

Студенти й викладачі факультету туризму та МК, затамувавши подих, набували незабутніх вражень протягом 1,5 години під землею, – саме стільки тривав цей захопливий екскурсійний маршрут.

Перші 400 м вхідного коридору, як попереджав екскурсовод, насторожили кожного з відвідувачів: у міру просування лабіринтами, в яких ходи звужувалися так, що подекуди доводилося протискатися, аби пройти, зростало напружене очікування чогось незвичайного… Нарешті хід розширюється – і ми опиняємося в Коридорі чудес, стіни якого переливаються кристалами. Неймовірні враження!

Студенти й викладачі факультету туризму та МК побачили одне з природних чудес Тернопільщини
У печері

Далі маршрут починає розгалужуватися в різні боки. Із залу Ялинка потрапили до Кришталевого коридору, прямовисні стіни якого суцільно вкриті кристалами. Такими дивами можна милуватися годинами, при цьому абсолютно не втомлюючись.

Мандруючи під землею, вдалося  торкнутися й зробити світлини на пам’ять каменів химерної форми, які мають власні назви: Сова, Дельфін, Кобра, Буйвол, Хребет Крокодила, Змія, Орел, Зуб Дракона… А чого варта перев’язана яскравим бантом брила, за яку треба потриматися на щастя й задля здійснення бажань! Печери – середовище специфічне, неймовірне, незабутнє!!!

Тож студенти й викладачі факультету туризму та міжнародних комунікацій УжНУ висловлюють щиру вдячність колегам з географічного факультету Тернопільського національного педагогічного університету імені Гнатюка, особисто декану підрозділу за сприяння в організації цікавої та незабутньої подорожі!

За інформацією доцента кафедри туризму А. В. Мельника
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.