Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Побути стоматологами, інженерами та помилуватися екзотичними рослинами мали нагоду школярі Літнього університету

Юнацтво Ужгорода й далі пізнає різні підрозділі найбільшого вишу Закарпаття

0 208
19 червня перша група Літнього університету робила відбитки зі щелеп, дізнавалася тонкощі інженерії, а далі насолоджувалися красою, поринувши у світ ботаніки.
На стоматі
На стоматі
Людмила Кухарчук
Людмила Кухарчук

Насамперед учні прибули на стоматологічний факультет, де п’ятикурсниця Людмила Кухарчук та голова студради Деніс Горкій влаштували їм докладне ознайомлення з підрозділом. Після короткої розповіді про діяльність стомату, навчання, студентське життя, наукові та практичні можливості, вирішили все сказане продемонструвати, тож провели для учнів екскурсію у клінічні кабінети, фантомні та лекційні авдиторії.

Побути стоматологами, інженерами та помилуватися екзотичними рослинами мали нагоду школярі Літнього університетуОсобливо зацікавив потенційних абітурієнтів майстер-клас зі зняття відбитків зі щелеп, адже там школярі мали можливість як попрацювати, так і поставити питання стосовно стоматології.

Не менш цікавою частиною екскурсії стало відвідування зуботехнічної лабораторії, де зубні техніки розповіли й показали деталі своєї роботи.

Відтак група завітала до асистента кафедри ортопедичної стоматології, лікаря Романа Марухи. Учні зацікавлено слухали про ортодонтію, вирівнювання прикусів та мотиваційну мінілекцію про відповідальність лікарської діяльності.

На ІТФі
На ІТФі
Іван Туряниця
Іван Туряниця

А далі слухачів Літнього університету чекали на інженерно-технічному факультеті. Декан ІТФу Іван Туряниця коротко ознайомив присутніх з особливостями спеціальностей на підрозідлі, наголосив на запитаності фахівців цієї сфери, відзначив можливості дальшого працевлаштування.

Тоді до слова запросили заступника декана Ярослава Легету, який розповів про тонкощі вступу на факультет та відповів на всі запитання присутніх. Доповнила розповіді і старший викладач кафедри комп’ютерних систем та мереж Євгенія Самусь, закцентувавши увагу на комп’ютерній інженерії.

Студенти, своєю чергою, показали учням, як користуватися методичним процесором Mathcad та презентували один із проектів з озвучення та синтезу тексту.

Насамкінець юнацтво очікувала екскурсія факультетом. Завітали на кафедру міського будівництва і господарства, де завідувачка Йолана Голик розповіла школярам, чим займаються студенти кафедри, відтак вирушили в практичні аудиторії та лабораторії.
Побути стоматологами, інженерами та помилуватися екзотичними рослинами мали нагоду школярі Літнього університету

Решту екскурсійного дня учасники Літнього університету провели у Ботанічному саду УжНУ.

Побути стоматологами, інженерами та помилуватися екзотичними рослинами мали нагоду школярі Літнього університетуЗокрема, почули про історію створення саду, дізналися про рідкісні та непритаманні нашому краю рослини, які тут розмножують, побачили цвіт едельвейса, плоди банана та магнолії, екзотичні кактуси, покуштували шовковицю. А після теплиці, де температура сягає +40, на вулиці під сонцем у +33 видалося й не надто спекотно.

Вікторія Кенідра, Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.