Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ акредитовано освітню програму першого (бакалаврського) рівня 013 «Початкова освіта»

Це вже п’ята освітня програма, успішно акредитована на кафедрі загальної педагогіки та педагогіки вищої школи впродовж року

0 79
Днями рішенням Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти успішно акредитовано освітню програму 013 «Початкова освіта» першого (бакалаврського) рівня!

В УжНУ акредитовано освітню програму першого (бакалаврського) рівня 013 «Початкова освіта»Цей успіх є підсумком багатомісячної праці колективу (зокрема і в складний період воєнного часу) кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи разом із плідною роботою адміністрації УжНУ, факультету суспільних наук, студентів, стейкхолдерів та всіх зацікавлених осіб!

Висловлюємо щиру вдячність Національному агентству з забезпечення якості вищої освіти за акредитаційну експертизу освітньої програми 013 «Початкова освіта», а також експертній групі та галузевій експертній раді за фахову роботу й за надані пропозиції та рекомендації, спрямовані на вдосконалення освітньої програми.

Вітаємо студентів, викладачів, стейкхолдерів, працівників факультету суспільних наук з новим етапом у розвитку кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи!

Відзначимо, що це вже п’ята освітня програма, яка успішно акредитована на кафедрі впродовж року.

Принагідно запрошуємо на навчання за спеціальністю 013 «Початкова освіта» (освітні ступені бакалавр, магістр).

Форма навчання: денна, заочна.

На навчання для здобуття ступеня бакалавра на перший курс приймаються особи з повною загальною середньою освітою на підставі ЗНО в формі мультипредметного тесту. Але, якщо абітурієнт має сертифікат ЗНО за 2019, 2020 або 2021 роки, ним можна скористатися. Термін навчання – 3 роки 10 місяців.

Вступники, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста/освітній ступінь молодшого бакалавра (МБ), освітньо-професійний ступінь фахового молодшого бакалавра (ФМБ), для здобуття освітнього ступеня бакалавра цього року можуть використати для вступу на місця державного замовлення мультипредметний  тест з української мови або ЗНО 2019–2021 років з української мови та літератури (перший предмет) та ЗНО з будь-якого іншого предмету (другий предмет). Термін навчання – відповідно до Правил прийому в 2022 році до ДВНЗ «УжНУ».

Випускники спеціальності «Початкова освіта» здобувають кваліфікацію «Бакалавр початкової освіти. Вчитель початкової школи» й мають право обіймати  посади вчителя початкової школи; вихователя групи продовженого дня; педагога-організатора; асистента вчителя у класах з інклюзивним навчанням.

Випускники спеціальності «Початкова освіта» мають право продовжити навчання на другому (магістерському) рівні вищої освіти.

Абітурієнти, що вступають за освітнім ступенем магістр у галузі знань 01 «Освіта/Педагогіка», складатимуть тільки фаховий іспит у ДВНЗ «УжНУ». До УжНУ приймаються вступники, які здобули ступінь бакалавра (магістра) або ОКР спеціаліста. Термін навчання – 1 рік 4 місяці.

Випускники спеціальності «Початкова освіта» здобувають кваліфікацію «Магістр початкової освіти. Викладач закладу вищої освіти. Вчитель початкової школи» та мають право обіймати такі посади: керівник підрозділів у сфері освіти та виробничого навчання, завідувач відділу (у складі управління освіти), вчитель загальноосвітнього навчального закладу, вчитель початкового навчально-виховного закладу, методист, викладач університетів та закладів вищої освіти, асистент, викладач закладу вищої освіти.

Майбутніх учителів початкової школи готують висококваліфіковані науково-педагогічні працівники кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи, з-поміж яких 13 мають наукові ступені і відповідні вчені звання (6 докторів педагогічних наук, 7 кандидатів наук).

Викладачі кафедри провадять наукові дослідження в різних галузях педагогіки і психології (теорія та історія педагогіки, теорія і методика професійної освіти, теорія виховання тощо).

Також кафедра виконує керівництво педагогічною та переддипломною практикою студентів. Базами практики є заклади вищої освіти, загальноосвітні навчальні заклади, навчально-виховні комплекси «школа-дитячий садок» тощо.

Для студентів викладачами кафедри проводяться факультативні заняття з вивчення англійської, німецької та угорської мов (безкоштовно).

Крім навчання, студентська молодь активно долучається до різних форм дозвілля: екскурсій, зустрічей з відомими людьми краю, наукових конференцій, вечорів відпочинку тощо.

Поштова адреса: Головний корпус УжНУ (БАМ), вул. Університетська, 14, каб. 337, м. Ужгород, 88020.
Електронна адреса: kaf-pedagogy@uzhnu.edu.ua.
Контактні телефони: +38 (0312) 64-03-14. За більш детальною інформацією звертатися : 066-4660334; 095-621268.

Чекаємо на Вас!

Кафедра загальної педагогіки та педагогіки вищої школи
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.