Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ успішно склали державний іспит та захистили дипломні роботи перші бакалаври «Початкової освіти»

0 266
На кафедрі загальної педагогіки та педагогіки вищої школи вперше відбувся комплексний державний іспит та захист дипломних робіт на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» зі спеціальності 013 «Початкова освіта».

В УжНУ успішно склали державний іспит та захистили дипломні роботи перші бакалаври «Початкової освіти»Атестували випускників 15–16 червня 2022 року в усній формі – відкрито й публічно. Комплексному іспиту зі спеціальності передувала велика робота ректорату, навчальної частини, деканату і кафедри.

Засідання екзаменаційної комісії вітальним словом відкрила член комісії, завідувачка кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи, доктор педагогічних наук, професор І. В. Козубовська, побажавши студентам успіху та гідного представлення результатів своїх знань та наукових напрацювань, а голові (Г. В. Товканець – доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри теорії та методики початкової освіти Мукачівського державного університету) та іншим членам комісії (О. О. Попадич – доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи; Г. М. Розлуцька – доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи; Ж. І. Милян – старший лаборант кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи (секретар ЕК)) – плідної роботи.

В УжНУ успішно склали державний іспит та захистили дипломні роботи перші бакалаври «Початкової освіти»Тішить, що іспити й захист дипломних робіт відбулися в належним чином укомплектованому кабінеті початкової освіти (в якому акцентовано увагу на регіональному освітньому контексті), що дало присутнім змогу відчувати атмосферу майбутньої професії випускників.

Усі 15 випускників під час складання комплексного державного іспиту показали високий рівень підготовки та знань, яких вони набули протягом навчання.

А вже 22–23 червня відбувся захист бакалаврських робіт студентів спеціальності «Початкова освіта».

Написання наукових праць відбувалося в період карантину й воєнного стану, що, звичайно, додало труднощів під час їх підготовки, адже в таких умовах довелося шукати різні способи співпраці студентів і науково-педагогічних працівників, аналізу та обробки інформації, проведення досліджень тощо. Проте кафедра має достатній досвід застосування інформаційно-комунікаційних технологій. Саме тому проведення досліджень, оформлення результатів та захист бакалаврських кваліфікаційних робіт відбулися на дуже високому рівні. Усі кваліфікаційні роботи бакалавра пройшли перевірку на запозичення програмою «Unicheck».

В УжНУ успішно склали державний іспит та захистили дипломні роботи перші бакалаври «Початкової освіти» У жвавій змістовній дискусії бакалаври представили свої здобутки, над якими працювали під керівництвом професорсько-викладацького складу кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи (проф. Козубовська І. В., проф. Розлуцька Г. М., доц. Ваколя З. М., доц. Кухта М. І., проф. Попадич О. О., проф. Товканець О. С., доц. Туряниця В. В.). Під час захисту бакалаври представили широкий спектр тематики наукових досліджень з актуальних освітніх проблем, зокрема в галузі початкової освіти (в тому числі й зарубіжної).

Члени екзаменаційної комісії звернули увагу на високу якість наукових робіт і вміння представляти результати наукових напрацювань Марії Мотиль, Емілії Рущак, Юліанни Павлюк, Вікторії Банги, Лідії Вовчук, Ліліанни Бабілі, Христини Зубаль, Христини Бабілі, Нелі Манзик, Марини Петрунь, Габріелли Сабов та Ангеліни Слабської.

В УжНУ успішно склали державний іспит та захистили дипломні роботи перші бакалаври «Початкової освіти»Наприкінці захисту члени екзаменаційної комісії відзначили, що в усіх наукових дослідженнях враховано здобутки сучасної науки, вирішено поставлені завдання, піддано критичному аналізу отримані у процесі експерименту матеріали, сформовано вірогідні узагальнення.

Заслуговує на увагу також те, що впродовж навчання студенти брали активну участь у міжнародних, всеукраїнських, факультетських та кафедральних науково-практичних конференціях.

Своєю чергою, випускники подякували не тільки членам комісії, а й усім викладачам кафедри: «Дякуємо, що вклали в нас чимало знань і старань, що ніколи не шкодували своїх сил, емоцій, часу і турботи. Спасибі за наше виховання і освіту. Бажаємо вам, наші найкращі професіонали, довгих років успішного викладання, невичерпного ентузіазму та оптимізму, світлого щастя в житті і добрих чудес на шляху!»

Завершиться навчання студентів врученням документа встановленого зразка про присудження ступеня бакалавра з присвоєнням кваліфікації «Бакалавр початкової освіти. Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти».

Вітаємо студентів з успішним складанням іспиту й захистом кваліфікаційної роботи бакалавра, бажаємо плідної професійної діяльності та очікуємо на навчанні в магістратурі!

За інформацією професорки кафедри загальної педагогіки
та педагогіки вищої школи Олени Попадич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.