Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Чи працюватиме далі в УжНУ дитячий простір для внутрішньо переміщених малюків?

В університеті обмірковують ідеї, щоб створений майданчик і надалі був практикою для студентів, а також підґрунтям для реалізації гуманітарних і соціальних ініціатив ужнівців

0 122
Пів року в приміщенні студентського гуртожитку №3 діє дитячий простір для внутрішніх переселенців. Тут від липня з дітьми гралися, займалися та допомагали психологічно відновитися після пережитих жахів війни. Цими днями проєкт добігає кінця. 6 грудня Медіацентр побував на невеликому святі для малечі й дізнався, що буде з дитячим простором далі.

Чи працюватиме далі в УжНУ дитячий простір для внутрішньо переміщених малюків?

Оксана Свєженцева
Оксана Свєженцева

З дня відкриття тут значно збільшилася кількість ігор, з’явилися парти, зручні пуфи тощо. Начальниця відділу міжнародних зв’язків УжНУ Оксана Свєженцева розповідає: «Це був міжнародний проєкт, і його максимальна тривалість була до кінця року. Ми облаштували цей простір з кількома міжнародними партнерами. Внесок кожного був надзвичайно важливим, і без усебічної підтримки не вийшло б такого результату. У підсумку ми організували простір: відремонтували його, укомплектували меблями, іграми та всім необхідним, а також забезпечили роботу вихователів, психолога, помічників вихователя, керівників гуртків. У першій половині дня тут працювали вихователі з дітками дошкільного віку — на зразок садочка. У другій половині до навчального простору долучалося більше діток, уже й учні молодших класів — вони займалися в гуртках з мистецтва, логіки та англійської мови. Щодня також тут була психологиня, яка спілкувалася і з дітками, і з батьками. Далі будемо подаватися на інші програми, звертатися до фондів та донорів, аби наша ідея жила далі».

Мирослава Лендьел
Мирослава Лендьел

Проректорка з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел каже: «Сьогодні ми підбиваємо підсумки проєкту і даруємо діткам подарунки до Дня Святого Миколая. Але хоч проєкт закінчується і в ньому буде певна пауза, уже думаємо, як простір функціонуватиме надалі. Ми спілкувалися з мамами діток, що тут займалися і живуть у гуртожитку, щодо того, аби вони долучалися до його функціонування та розвитку. Водночас обмірковуємо, щоб простір і надалі був практикою для наших студентів, а також майданчиком для реалізації гуманітарних та соціальних ініціатив ужнівців».

Ксенія Шокіна,
Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.